"No hi ha dret" Xavier Sans

El passat dia 18 de gener, passejant amb el meu gos correctament lligat, vaig rebre l'atac de dos gossos de mida considerable a prop de la masia de Can Cuso. Arrel l'atac, vaig caure per un marge, en vaig fracturar un dit de la mà i el dia 20 de gener em van operar d'urgència, em van posar dos claus i he tingut el dit mes d’un mes immobilitzat. He estat més de dos mesos de baixa i en aquest moments estic fent rehabilitació, doncs no ha quedat bé.

Un cop va succeir aquest fet, vaig trucar a la Policia Local perquè estava ferit i no podia conduir. Ells van avisar l’ambulància i van prendre nota dels fets, tot molt correcte. Però ara comença la meva peregrinació i, sorpresa, resulta que quant vaig a posar la denuncia, em diuen que he de posar-la al jutjat amb la presència d’un advocat i d'un procurador. Els demano el informe dels fets per fer el tràmit i no me'l poden donar perquè he de demanar-lo per instancia. Així ho faig i rebo un escrit, en què em diuen el que jo els vaig dir.

Ara, en cap moment s'indica si han identificat el propietari dels gossos, la seva raó social, perquè el meu advocat es pugui dirigir a ell per iniciar diligències. Torno a demanar més informació i em responen que no poden donar-me res més perquè ho ha de demanar el jutge un cop posada la denuncia. Li comunico al meu advocat aquest fets i em recomana que no faci res més, doncs sense informació no pot veure l’efectivitat de la possible denúncia.

Em desespero i em resigno. Malgrat el perjudici econòmic que he tingut aquest dos mesos. Quina es la meva sorpresa? Que rebo un requeriment de la Diputació, en nom de l’Ajuntament de Sant Cugat, comunicant que he de pagar una taxa de 19'30€ pel document que em van enviar el primer cop, on no s'hi diu res i no serveix per a res.

És trist vergonyós –i un munt de coses mes– que després de ser atacat i no poder fer res, hagi de pagar un document que no diu res i que no en serveix per a res. Qui em paga ami els dies de baixa, els viatges al hospital, la roba trencada, les seqüeles de l'accident..?

Jo sempre he cregut en la justícia, però crec que aquest consistori no es gaire just amb els seus conciutadans, i en concret amb temes com aquest.

Xavier Sans i Cordomí

Notícies relacionades