"Nova esclavitud" Xavier Sans

Fa molts anys que estic al mon laboral en concret mes de 40, però encara avui se m’encén la sang quant veig que aquest món no canvia. Hi ha falses cooperatives càrniques, que esclavitzen treballadors sense cap mena de remordiments, només pensant en estalviar uns costos per incrementar els beneficis, pagant uns salaris miserables d’on els assalariats tenen que fer-se càrrec del seu equipament de treball i de la seva neteja,  quedant-li un salari de menys de 800€. En tots els convenis col·lectius els uniformes van a càrrec de les empreses, però, com aquests treballadors són falsos autònoms, ho tenen que pagar ells.

També tenim un altre col·lectiu que son els treballadors que cau en les urpes de les empreses de serveis, empreses que s’omplen la boca donant xifres del número de treballadors que tenen, però no diuen com els tenen. Fent jornades normals, cobren entre 600 i 700 euros. Fan feines que ningú vol, de baixa qualificació i sense cap mena de possibilitat de promocionar-se i aspira a un lloc de treball millor. En aquest col·lectiu tenim netejadors de planta d’hotel, personal de neteja de grans multinacionals que externalitzen els seus serveis, personal de logística, etc.

Fitxeu-vos que tots aquests treballadors són de baixa qualificació, persones que no han tingut una gran formació per diferents motius, que pateixen la majoria d’EROs, que es converteixen en aturats de llarga durada, però a pocs els importa, ja que ens preocupen més els treballadors més ben formats que tenen que emigrar perquè aquí no troben feines d’allò que s’han format. A mi em preocupen els més i els menys, doncs tots són membres d’aquella classe treballadora que sembla que ja no existeixi. Ens han omplert el cap amb les classes altes, mitjanes i baixes i ens hem oblidat de la classe treballadora. No ho oblidem mai que qui perd els orígens per la identitat.

Xavier Sans, veí de La Floresta

Notícies relacionades