Accident públic

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

No em sembla normal que les imatges de l’accident de trànsit del dilluns 29 als túnels de Vallvidrera estiguin disponibles a Internet. Les imatges es poden consultar a la web de La Vanguardia, El Periódico, 20 Minutos, CCMA, Regió 7, Nació Digital, etc. L’accident va passar el dilluns a la tarda al quilòmetre 4,7 de la C-16. En va resultar mort un home de 53 anys.

Les càmeres del Servei Català de Trànsit (SCT) van enregistrar les imatges i, per algun motiu, han arribat als mitjans. Estic segur que les càmeres del SCT han registrat centenars d’imatges d’accidents per tota la geografia catalana però poques vegades surten a la llum pública. Només m’ho explico si les famílies hi han donat el consentiment o si el SCT creu que, mostrant-les, servirà per alliçonar als conductors imprudents.

Però, si realment aquest és l’esperit de permetre’n la difusió, per què no va publicar les imatges al seu portal de Twitter? L’única menció que han fet a l’accident des de @transit és una piulada de les 2.15 del dia 1 de maig amb el text: “El conductor d’un turisme ha mort a causa d’un accident que hi va haver dilluns al vespre a la C-16 a Barcelona (Barcelonès).” El tuit inclou un enllaç a una nota de premsa del Servei Català de trànsit on s’expliquen més detalls de l’accident i a continuació la frase: “Traslladem el nostre condol a familiars i amics”. Impecable i sobri.

Quan van decidir difondre el vídeo? Per què no van utilitzar el seu compte de Twitter? En una època en què el debat sobre la difusió de les imatges d’atemptats a tot el món està més encès que mai, no s'entén aquesta estratègia erràtica del Servei Català de Trànsit.

Aquest matí he utilitzat els Túnels de Vallvidrera i no pogut evitar pensar-hi. Quants dels centenars de conductors amb els quals m’he creuat avui estan més pendents de mòbil que de la carretera? Quants d’ells estan en males condicions per conduir?

Sort que el Servei Català de trànsit n’està pendent...

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi