Costa molt trobar fusters

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Costa molt trobar fusters, avui he entès per què. Fa cinc mesos que vaig darrere l’Esteve. Necessito que em faci una prestatgeria ara que m’he refredat amb la lectura en format electrònic i que he endreçat dues caixes de llibres de l’última mudança.

Em va sorprendre molt quan, al mes de gener, va venir a prendre mides el dia següent de trucar-li. Me l’havia recomanat un amic que havia reformat una casa sencera a Valldoreix. L’Esteve es va presentar puntual al meu pis, va prendre mides, va fer un croquis a la seva llibreta amb una solució perfecte per a la prestatgeria i vam quedar d’acord.

– Ho vols per abans de Setmana Santa suposo. –tenint en compte que era el dia 14 de gener vaig pensar que feia broma.

– Si home, tranquil.

Després d’incomptables missatges reclamant la prestatgeria, avui 31 de maig he tingut l’honor i el privilegi de rebre a l’Esteve a casa amb tota la parafernàlia de la seva professió. Maletes immenses amb eines inversemblants, caixes amb caragols de totes les mides i rosques possibles, una serradora que faria les delícies de Jack l’Esbudellador i les fustes que es convertiran en les enyorades prestatgeries.

– Millor que vagis a fer un volt mentre t’ho munto.

Seguint el seu consell he sortit de casa amb l’ai al cor. Al cap de quatre hores he rebut un WhatsApp amb un missatge críptic. “He acabat, t’espero”. L’Esteve s’ha lluït. La prestatgeria és exactament el que jo volia i el pis està net com una patena. No em puc resistir a preguntar-li per què ha trigat tant.

– Estic sol ara. Prefereixo no tenir ningú. És tan difícil de complir totes les normes de seguretat de la maquinària que fem servir, que no vull ser responsable si un treballador meu es fa mal. No em compensa tenir treballadors.

La veritat és que no m’esperava aquesta resposta. L’Esteve és un bon professional. Fill i nét de fusters ha pres la decisió de treballar sol i trampejar amb els clients emprenyats.

No sé si l’Esteve coneix el Gremi de la fusta de Sabadell i Comarca, per exemple, on ofereixen assessorament i consultoria financera, assessorament energètic, formació, promoció internacional, assegurances, protecció de dades de caràcter personal i prevenció de riscos laborals, entre altres serveis. Em dóna la sensació que n’està tip de dedicar temps i energies a assumptes que el distreuen de la seva professió, la del seu pare i la del seu avi.

– El pare i l’avi sempre han tingut molta cura en fer bé la feina, ensenyar als aprenents amb seny i mai van tenir cap problema. Ara tothom dubta del nostre ofici i creuen que omplint formularis i carregant-nos les culpes de tot, es treballa millor. No és veritat.

Costa molt trobar fusters.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi