Sense fonaments

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Twitter ha declarat la guerra a Donald Trump en etiquetar com a unsubstantiated, sense fonaments, una piulada del president dels Estats Units. La mesura sense precedents ha provocat una resposta amenaçadora de Trump advertint a la xarxa de l’ocell blau que l’imposarà sancions. La polèmica arriba en un moment en que Twitter ha anunciat canvis en la seva política de vetar determinades piulades d’usuaris amb molts seguidors.

@POTUS (President of The United States) és el compte oficial dels presidents dels Estats Units desde la presidencia de Barack Obama (2009 - 2017). Obama va ser un usuari molt actiu del compte oficial @POTUS però també va piular des del seu compte personal. 

A gener de 2020, Obama havia piulat 13.334 vegades segons Tweetbinder. Quan va deixar la Casa Blanca el mes de gener de 2017, tots els seus Tweets es van arxivar al compte @POTUS44 gestionat pel National Archives.

Donald Trump piula des del seu compte personal @realDonaldTrump creat el març de 2009 (80,4 milions de seguidors). La majoria de tweets, no tots, són són retuitejats al compte oficial @POTUS que té 30,1 milions de seguidors. 

Trump utilitza el seu compte per comunicar accions de govern però també per desafiar a rivals, atacar als que considera el seus enemics i per insultar a tort i a dret. El president número 45 ha trencat tots els esquemes en prescindir dels formalitats i protocols bàsics dels seus departaments de comunicació.

El to de Trump és incendiari. La paraula #FakeNews apareix molt sovint al timeline de @realDonaldTrump per desqualificar a la premsa. Un dels mitjans que ha patit més atacs és el New York Times. El diari publica regularment una llista amb els atacs rebuts via Twitter per part del president del país més poderós del món. Paraules com dishonest, Fake News, agenda of hate, fabricated lies i the enemy of the American People apareixen sovint al seu timeline.

La imprevisibilitat de Trump en un any electoral promet nous episodis d’una escalada de tensió amb final incert.

Roger Valsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi