In fraganti

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El 7 de febrer de 2015, al barri residencial de Haarlem, prop d’Amsterdam, la policia va desmantellar un laboratori de producció de marihuana ubicat a una casa aparellada. El cultiu de marihuana a l’interior requereix un control estricte de la temperatura, certes hores de llum, dosis correctes d’aigua i una ventilació adequada. Els delinqüents feien tot el possible per passar desapercebuts. Pagaven religiosament les factures de llum i aigua, entraven i sortien de la casa a horaris regulars saludant sempre els veïns, evitaven consumir el producte produït per evitar olors sospitosos, etc. El problema va sorgir quan van començar les primeres nevades del rigorós hivern holandès. La teulada de la casa laboratori era l’única sense neu a tot el barri. La calor emesa per les làmpades halògenes utilitzades per a proporcionar calor artificial a la plantació, fonia la neu. La policia va deduir que dins de la casa hi havia una font de calor important i va decidir entrar.

Al barri de Monmany de Valldoreix també s’hi cultivava marihuana. En aquesta ocasió es tractava d’un grup d’okupes que vivien a un grup de cases propietat d’una entitat bancària al carrer del Parc. El 7 de febrer d’enguany a primera hora del matí, quatre anys justos després de l’operació holandesa, agents de la Guàrdia Civil van irrompre a la urbanització ocupada acompanyats per agents de la Policia Local. Els registres van donar com a resultat la incapacitació de 126 plantes de marihuana, 4,8 quilos de droga processada, 386 grams d’haixix, un gram de MDMA, nombrós material de cultiu i la detenció de nou persones. Els okupes agafaven electricitat i aigua directament de la presa general de manera il·legal. El cable d’electricitat manipulat transcorria per zona forestal fet que va alertar a la Policia Local.

La policia holandesa va publicar al seu perfil de Twitter el 7 de febrer de 2015 una imatge de la teulada delatora amb el text: “Mireu els sostres del vostre barri. No hi ha neu? Possible viver de cànem. Truca al 0900-8844 o anònim 0800-7000.” Missatge de servei.

Les piulades del perfil de Twitter de la Guàrdia Civil del dia 7 de febrer del 2019 inclouen perles com: “El patrullaje a caballo de la Guardia Civil perdura. El caballo es ecológico, aumenta tu campo de visión... y además es inteligente y leal.” o “Hacer ‘selfis’ espectaculares puede ser una aventura peligrosa. Es curioso, porque a veces las instantáneas más valiosas están muy cerca.”

Com deia el gran rapsoda Bernd Schuster: No hase falta disir nada más.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi