Gràcies a l'INE

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ja fa molt de temps que hi penso però fins aquesta setmana no m'he decidit a provar-ho. He deixat el mòbil a casa. El detonant ha sigut saber que l’Instituo Nacional de Estadísitca (INE) ha pactat amb les tres operadores més importants, Movistar, Vodafone i Orange, la cessió, durant quatre dies laborables consecutius, de tota la informació referida al moviment dels seus abonats.

No estic en contra que l'INE faci la seva feina, Déu me'n guard. Estudis publicats a la seva web, www.ine.es, com La de las mujeres y hombres en Europa, Encuesta de fecundidad o Estadística del taxi em demostren que els 178 milions d'euros que ens va costar l'any 2018 l'Instituto, estan ben invertits. Simplement no em ve de gust que s'aprofitin de la nostra dependència gairebé narcòtica del mal anomenat telèfon intel·ligent.

L'experiment val la pena. Sortir de casa "desarmat" provoca una barreja de sensacions; llibertat i inseguretat al mateix temps. El primer inconvenient que m'he trobat és que no podia saber l'hora. Ho he solucionat mirant el rellotge d'una màquina de la zona blava. Després he tingut ganes de saber què passava al món i m'he comprat un diari. A quina hora passa el següent tren? A l'estació ho indiquen. Vull enviar un missatge a un grup d'amics? Ho faré al migdia connectat al WhatsApp web a l'ordinador. Vull saber quin temps fa? Miro el cel. Em fan esperar quaranta-cinc-minuts a la consulta del metge? Llegeixo un llibre, etcètera. Es pot sobreviure!

La idea em ronda pel cap, com ja he dit, ja fa temps. Només cal observar a la immensa majoria de la gent que camina pel carrer per adonar-nos que dediquem una atenció excessiva al mòbil. És divertit copsar les reaccions de la gent que m'envolta quan saben que estic "desconnectat": "No portes el mòbil? T'has tornat boig? Porto tot el dia intentant contactar amb tu! No has vist el meu missatge? I si em passa alguna cosa?". El noranta-nou per cent de les urgències apocalíptiques es poden solucionar més tard o, simplement, no ho eren.

Ho sento per l'INE però aquesta setmana no apareixeré a l'estadística.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi