L'any en fotos

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les protestes a tot Catalunya per la sentència del procés al mes d’octubre van tenir ressò als mitjans de comunicació internacionals. El diari Ara, en la seva edició del 15 d’octubre, recollia les cròniques del corresponsal del New York Times a Espanya, Raphael Minder, de Sandrine Morel de Le Monde, l’anglès Stephen Burgen del The Guardian i, fins i tot, la del mitjà àrab Al-Jazeera.

A elnacional.cat, Lluís Bou signava un article el 18 octubre titulat: Inèdit ressò internacional de la mobilització independentista a Catalunya amb links a notícies sobre les mobilitzacions i la repressió policial detectades a la BBC, l’agència Reuters i el diari Le Monde.

Però per al New York Times, probablement el millor diari del món —cinc milions de subscriptors, tres dels quals de l’edició digital—, les manifestacions a Catalunya no mereixen constar entre el centenar de fotografies més destacades de l’any. La tria s’ha fet entre les més de cinc milions d’imatges que els seus editors gràfics reben cada any.

El repertori és espectacular i ens permet fer-nos una idea dels esdeveniments més destacats de l’any. Documents gràfics punyents de les guerres del Iemen i Síria. De desastres naturals als Estats Units, provocats pel canvi climàtic, com els tornados d’Alabama i les inundacions a Montana. Fotografies del drama dels migrants a la frontera de Rio Grande, d’estudiants novazelandesos en estat de xoc per la matança de cinquanta-una persones a dues mesquites de Christchurch i de la catedral de Notre-Dame en flames, entre d’altres. Del mes de febrer han seleccionat el retrat d’una encara desconeguda Greta Thunberg fent vaga en solitari davant del parlament suec.

Entre el centenar de fotografies esmentades, hi ha una selecció de les diferents revoltes que s’han produït a tot el món durant aquest any 2019:

– Dues imatges de les protestes de les ‘armilles grogues’ a França (gener i desembre).

– Una dels disturbis al pont Simón Bolívar a la frontera entre Veneçuela i Colòmbia (febrer).

– Quatre del enfrontaments entre manifestants i la policia a Hong Kong (dues a l’agost, una d’octubre i una altra del mes de novembre).

– I, finalment, una imatge de les barricades en flames a Santiago de Xile i una altra de seguidors del president destituït de Bolívia Evo Morales.

De Catalunya, res de res.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi