Al meu país la pluja no sap ploure

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El dimarts 11 de juny va ploure tot el dia. L’estació automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya de Sant Cugat CAR va registrar una precipitació acumulada de 14,6 mm amb una punta d’1,4 mm a les dotze del migdia. A l’altra banda de Collserola, l’Observador Fabra en va registrar 20,2 mm. Va ser un dia de pluja típic de l’estació primaveral com típiques van ser les afectacions al trànsit.

L’embús per accedir a l’entrada del Túnel de Vallvidrera em va permetre llegir amb calma els rètols que normalment passen desapercebuts quan conduïm vorejant el límit de velocitat. Amb l’ajuda del meu copilot, vam anar esbrinant el sentit de cada rètol.

“Viaducte de can Balasc”; es refereix a la masia reformada el 1769. A la façana principal hi ha un portal d’arc de mig punt adovellat i, al damunt, una finestra gòtica d’arc lobulat.

“El Barcelonès”; l’informe Roca (desembre del 2000) és una proposta del Parlament de Catalunya per revisar el model d'organització territorial de Catalunya. L’informe proposa un canvi per al Barcelonès, que se situaria dins de la vegueria de Barcelona. Les pedanies i enclavaments que canviarien de municipi serien una llenca entre Vallvidrera i Santa Creu d'Olorda, de Sant Cugat del Vallès, al municipi de Barcelona.

“Viaducte de Mas Guimbau”: segons informava betevé el maig del 2018, Mas Guimbau - Can Castellví és l’única zona de les Planes i del districte de Sarrià - Sant Gervasi que no té gas natural. La companyia es va fer enrere perquè l’associació ecologista ADENC s’hi va oposar, ja que les canonades havien de passar per espai forestal del Parc Natural.

El proper trajecte el faré per la carretera de Vallvidrera per fotografiar la finestra gòtica d’arc lobulat de Mas Guimbau, preguntaré als habitants de la llenca entre Vallvidrera i Santa Creu d’Olordola que els semblaria pertànyer al municipi de Barcelona i faré un vol per Mas Guimbau per comprovar si ja ha arribat el gas natural.

Potser sí que en Raimon tenia raó quan cantava que ‘al meu país la pluja no sap ploure’, però de tant en tant va bé prendre-s’ho amb calma i descobrir detalls del nostre entorn.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi