Paraules majors
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Una de les virtuts d'Internet és que podem saber, gairebé en temps real, de què parla la gent. O més ben dit. De què parla la gent que té connexió i que busca alguna cosa a la xarxa.
Segons l’Instituto Nacional de Estadística (INE), l’any 2019 a Espanya, el 90,7 % de la població de 16 a 74 anys ha utilitzat Internet, 4,6 punts més que el 2018. Un total de 31,7 milions d’usuaris. A tot el món, segons Statista, hi ha 4.131 milions de persones que es connecten regularment.
La mostra és prou significativa per confiar en eines com Google Trends o Similar Web per disseccionar les tendències en la cerca de paraules i les webs que estan aconseguint més atenció aquests dies.
La cerca més òbvia, coronavirus, va experimentar un creixement exponencial a partir de finals de gener. Van baixar una mica al febrer i, el mes de març, s’han tornat a disparar. Per comunitats autònomes, València és la que més cerques acumula, seguida de Madrid, Balears i La Rioja. Catalunya ocupa el novè lloc. A escala mundial, Itàlia ocupar el primer lloc, seguida de Suïssa i Irlanda. Espanya ocupa el cinquè lloc al rànquing de països amb més cerques de la paraula coronavirus l’últim mes.
Si comparem la cerca d’imatges dels termes "china coronavirus" amb "climate change" els últims trenta dies, constatem que tenen una evolució similar en el pic de consultes de l’últim mes. Alguns dels països on s’han registrat més cerques d’imatges de "climate change" que de "china coronavirus" són; Estats Units, Canadà, Finlàndia, Noruega, Anglaterra, Turquia, Etiòpia, Tanzània, Sud Àfrica, Indonèsia i Austràlia. En canvi a Mèxic, Brasil, Perú, Colòmbia, el centre d’Europa, Iran, l’Índia, Mongòlia i Corea del Sud, les cerques de china coronavirus guanyen a les de climate change.
Els resultats canvien de manera radical quan comprovem la cerca de notícies dels mateixos termes. En aquest cas, china coronavirus s’imposa a tot el món excepte a Sud Àfrica amb un 83 % de cerques de notícies de la crisi climàtica i només 17 % sobre la pandèmia mundial.
SimilarWeb.com ens permet comparar visites de qualsevol web com, per exemple, un dels primers diaris espanyols en apostar pel pagament dels seus continguts digitals, elpais.es, ha aconseguit 139 milions de visites els últims sis mesos mentre que lavanguardia.com, un diari que encara estudia com monetitzar els seus continguts digitals, ha tingut 78,7 milions de visites. En l’àmbit internacional el nytimes.com amb 327 milions de visites els últims sis mesos, és el mitjà de referència mundial amb el nombre més gran subscriptors tant en format paper com digital, cinc milions.
Per últim, tres de les deu webs més visitades del món, són de contingut pornogràfic.
Roger Valsells, santcugatenc frustrat
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi