Plastificats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Entrar a Twitter i topar-se amb un anunci de Lidl amb el text: "¡En Cataluña ya hemos eliminado las bolsas de plástico de sección para fruta y verdura y las hemos sustituido por bolsas 100% biocompostables!" és, si més no, intrigant.

Només a Catalunya han eliminat les bosses de plàstic per a la secció de fruita i verdura? Per què només a Catalunya? Què passa amb les bosses de plàstic de les altres ciutats del Reino de España com Coslada, Palma, Majadahonda o Boadilla del Monte on Lidl té botigues? Deu ser cosa de l'algoritme de Twitter.

La plaga del plàstic és greu i les multinacionals comencen a prendre mesures encara que sigui a cop d'algoritme. El món produeix més de 300 milions de tones de plàstic cada any incloent milions d'ampolles i bosses de plàstic. La gran majoria d'elles es fan servir i es llencen al cap de poques hores. El plàstic és fantàstic perquè dura molt però també és terrible per la mateixa raó

Anar a comprar al supermercat amb ànims i determinació ecològica és missió impossible. Des de finas lonchas de pavo separadas con làminas de plàstico, passant per botella más cómoda y resistente en formato PET fins a tota mena d'embolcalls aparentment inútils que conserven el menjar en les millors condicions perquè puguem consumir alegrement durant tot l'any com si no hi hagués demà.

Greta Thunberg acaba d'arribar a Nova York després de creuar l'Atlàntic en un vaixell de vela per cridar l'atenció sobre la desmesura la poca sostenibilitat del nostre estil de vida. Si una nena sueca de 16 anys amb la síndrome d'Asperger aconsegueix treure els colors de la comunitat internacional amb el seu discurs clar i directe, vol dir que hem tocat fons.

Mentrestant, benvinguts els missatges de les multinacionals com Lidl encara que tinguin una pàtina de màrqueting sospitosa.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi