Sagrada Família

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Boeing 737-700 de Transavia provinent de Rotterdam / La Haia, aterra a l’aeroport de Barcelona el divendres a les 14.30 h després de dues hores de vol sotraguejat. A bord hi viatja el matrimoni Van Dijk per gaudir d’un cap de setmana de retrobament familiar amb els seus dos fills adolescents. El pare, Renske Van Dijk, treballa a la Philips al departament de biberons i tetines a Amsterdam. La mare, Hylke Van Dijk, fa de restauradora al museu de cera Madame Tussaud a la mateixa ciutat i els fills, Karianne de 18 anys i Larz de 16 fan veure que estudien a l’escola pública de Tamboerijn. No estan acostumats a passar tanta estona junts.

El viatge va començar fa sis mesos quan en Renske va proposar als seus fills de documentar-se sobre la història de Barcelona i els possibles itineraris. Excuses de tot tipus endarrereixen la tasca fins al dia abans de sortir. La Karianne i el Larz troben la guia Barcelona in 24 hours en PDF.

Divendres a la tarda s'apunten al Barcelona Walking Tours Gòtic de dues hores per 16 €. Casc antic, barri Gòtic, Les Rambles i el mercat de la Boqueria. El dia és esplèndid i el grup multicultural, multiracial i multinacional segueix obedient el ramat rambles amunt. Tot va bé fins que un parell d’individus amb cara de turistes s’apropen a Renske i li demanen de fer-se una foto. No sap com però la motxilla amb els passaports de tota la família desapareix. Tarda perduda fent la denuncia a la comissaria del Raval, anul·lant targetes de crèdit i cua al consolat holandès a la zona alta de la Diagonal per aconseguir duplicats de la documentació robada. No són els únics.

Dissabte al matí la Hylke havia previst afegir-se a l’immens photocall de la Sagrada Família. Costa treure el seu marit de l’estat d'estrès posttraumàtic post robatori però finalment s’activa. Desbloqueja el telèfon Philips, entra a la intranet corporativa Philips i consulta la millor ruta possible per anar de l’apartament turístic, ubicat a prop de la plaça del Pi, fins a la Sagrada Família. Els fills adolescents estan a punt de tallar-se les venes per haver-se de llevar a les 7.30 en dissabte.

El primer a adonar-se que alguna cosa no rutlla al tren és en Larz quan perd la cobertura del mòbil en entrar a un túnel i mira per la finestra. Veu un bosc. Els seus pares, concentrats la secció Gaudí de la guia Barcelona in 24 hours, no li fan cas. La Karianne escolta música a un volum tan alt que fins i tot el conductor del tren segueix el ritme amb el peu. “És aquí”, diu el pare quan el tren arriba a l’estació del Baixador de Vallvidrera. El canvi de temperatura és evident. La mare comença a dubtar però no gosa dir res. “Seguiu-me”. Surten de l’estació i topen amb una carretera, un semàfor i un pas de zebra. L’aplicació corporativa de Philips els fa travessar la carretera cap al carrer Sagrada Família. El carrer fa pujada i els Van Dijk queden petrificats en creuar-se una família nombrosa de porc senglars. Fan veure que no els han vist i continuen caminant. Al cap de 10 minuts arriben al destí indicat per l’aplicació. Fundació de la Casa de la Sagrada Família i Sant Ignasi de Loiola. Truquen a la porta i una velleta encantadora de nom Mari Paz els explica, amb un anglès peculiar, que la casa és una llar d’infants, casal d’estiu i residència temporal de gent gran. La família Van Dijk, per primer cop en molt de temps, es fa un tip de riure.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi