Sant Cugat town beer

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dijous em vaig quedar atrapat en un embús de trànsit al carrer dels Àngels, al barri del Raval de Barcelona. Per matar el temps enmig d’un concert de botzines que sembla un assaig general de la celebració de la sisena Champions de Barça, em dedico a Googlejar sobre el carrer on m’he quedat atrapat.

El primer que em crida l’atenció és que, a l’edifici del núm. 16, va néixer l’empresa Danone el 1906. El seu inventor, Isaac Carrasco, va descobrir que un producte conegut als Balcans pels seus beneficis per la salut, el iogurt, podria ser útil per tractar les infeccions intestinals que patien molts nens. El nom de l’empresa prové del seu fill gran Daniel.

L’embús és monumental. He trigat 15 minuts per arribar a l’encreuament amb el carrer Pintor Fortuny. Wikipedia m’informa que es tracta de Marià Fortuny i Marsal. Pintor, dibuixant i gravador reusenc, una de les figures més excepcionals de la pintura catalana del segle XIX. No em dona temps de clicar a ‘imatges’ per veure l’obra de Fortuny perquè haig de donar pas a una furgoneta amb un rètol que em deixa descol·locat. Ilda’s Town Beer, Sant Cugat. Googlejant-ho aprenc que es tracta d’una cervesa artesana elaborada a la vista dels clients al restaurant Xarlot de Sant Cugat. Què hi fa una cervesa artesana santcugatenca al cor del Raval? Començo a salivar.

Calla, que sembla que avancem una mica. Tornem a quedar parats davant del Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC, on el carrer canvia de nom pel de Montalegre. L’espectacle m’allibera del mòbil. La plaça del museu està colonitzada per una espècie més invasiva que el caragol poma al Delta de l’Ebre. Skaters. N’hi ha de maldestres i de virtuosos. N’hi ha que semblen pidolaires i n’hi ha que semblen atletes. N’hi ha de nacionals, pocs, i n’hi ha d’estrangers, la majoria. Darrere la furgoneta d’Ilda’s Town Beer aturada, tinc temps de sobres de contemplar la persistència tossuda dels Skaters en estavellar-se contra el paviment, com si fossin mosques desorientades topant contra el vidre, mentre els seus col·legues filmen amb ànsia a la caça de l’escena perfecta.

La furgoneta arrenca a poc a poc i jo la segueixo obedient i salivant. Sospito que el conductor també bada i és ell qui provoca l’embús. Amb una velocitat estratosfèrica de 15 quilòmetres per hora, tinc temps de llambregar l’exposició del Jaume Plensa al MNAC, l’accés al CCCB i, per fi, la cantonada de Montalegre amb el carrer Valldonzella, davant de la Biblioteca Blanquerna, on la furgoneta aparca per descarregar la seva preciosa mercaderia.

Queda pendent anar a provar la cervesa artesana al Restaurant Xarlot de Sant Cugat. Es veu que tenen un model de maquinària únic al nostre país: la Braüteke de Kaspar Schulz.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi