Si tu vas al cel amb patinet

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Si tu vas al cel, amb patinet, fes-m’hi un bon lloc que hi pujo jo. Tothom recorda la lletra d’aquesta cançó de la nostra infantesa que torna a estar d’actualitat.

El patinet elèctric ha arribat per quedar-se. Cada dia és més comú veure gent que arriba en patinet a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat, per exemple, amb el patinet. N’hi ha que ho fan conduint (o hauríem de dir patinant) de manera prudent, amb casc i guants. N’hi ha d’altres que arriben de qualsevol manera. I alguns, pocs, que s’atreveixen a portar criatures, parlar pel mòbil o patinar en contra direcció.

El patinet és ràpid, econòmic, lleuger i no contamina. Almenys això és el que ens venen. És ràpid si no es respecten les normes de circulació. Econòmic si ho comparem amb una moto o un cotxe. Lleuger si no ens importa carretejar els deu quilograms dels models més sofisticats. I no contaminant si no tenim en compte com es produeix l’energia elèctrica que consumeix.

El cert és que s’ha convertit en una alternativa de transport per a molta gent que treballa a Sant Cugat i viu a Barcelona, per exemple. Ara ja no cal agafar el cotxe i conduir fins a l’estació de Valldoreix o La Floresta per buscar desesperadament un forat per deixar el cotxe. Un cop arribats a destí, el soferts commuters havien de fer mans i mànigues per arribar a temps a l’oficina habitualment ubicada massa lluny de la parada dels ferrocarrils.

El patinet permet arribar a l’estació més ràpid, no haver d’aparcar, entrar amb l’artefacte al tren i fer-lo servir per arribar a l’oficina amb temps de sobres.

Però no tot és de color de rosa. L’augment exponencial del nombre de patinets i d’altres artefactes rodats a les nostres ciutats ha provocat un increment dramàtic del nombre d’accidents que afecten, sobretot, als soferts vianants. Un article de Josep Corbella a La Vanguardia del 26 de gener alertava que quatre de cada deu persones que arriben a urgències després de tenir un accident de patinet elèctric ho fan pels cops que reben al cap. Tot i que la majoria de casos no són greus, alguns cops causen hemorràgies intracranials que obliguen a ingressar els pacients a l’UCI.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi