Lluis Hosta, únic responsable de l'adjudicació a Teyco

per Patricia Cirera

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Avui dilluns toca Ple i s’hi votaran dues mocions relacionades amb les adjudicacions de Promusa a l’empresa Teyco. De l’adjudicació, suposadament Teyco en passava un 3% a Convergència. Com vam explicar en aquest diari, l’última adjudicació que es va fer en aquesta empresa va ser el  2009 per unes  obres d’habitatge públic a  la Plaça dels Rabassaires.

Una moció està proposada per Ciutadans, en la que el grup sol·licita una comissió informativa sobre les adjudicacions que s’han fet des de l’any 2000. La CUP-PC també ha presentat una moció per a la creació d’una comissió especial informativa concretament sobre el cas Petrum 2.

També es votarà  una proposta de l’ajuntament per a la creació d’una comissió informativa sobre les adjudicacions a Promusa.

Aquesta situació és deu al fet que el 28 d’agost la Guàrdia Civil va entrar a l’Ajuntament de Sant Cugat per emportar-se uns documents, no van trobar-hi res però sí que ho van fer a Promusa. Se’n van endur l’expedient de l’adjudicació que es menciona al principi.

Segons la nota de premsa que va enviar Ciutadans, el partit no posa en qüestió l'honorabilitat de l’Ajuntament ni dels treballadors, sinó que posen l’accent en les persones responsables i insten a l’alcaldessa a què  assumeixi responsabilitats com a Tinent d’Alcalde d’Urbanisme en aquell moment.

Per part d’ERC-MES, la coalició demana que en el nou Consell d’Administració de Promusa, que previsiblement es constituirà a l'octubre, hi tinguin presència els veïns i l’oposició. Cal dir, però, que en el Consell d’Administració actual i des de el principi des que es va crear l’empresa municipal, hi ha presència tant d’un representant de la Federació d’Associació de Veïns com d’un de cadascun dels Grups Municipals del ple. Aquest moviment d’ERC-MES fa pensar que Convergència i Unió tenien previst fer algun canvi perquè amb la nova situació de minoria al ple pot perdre el vot de qualitat que tenia fins ara al capdavant d’aquest consell.

Aquest diari va demanar a l’ajuntament informació sobre qui va ser el responsable de les adjudicacions, i sobre els informes jurídics i tècnics. Bé, les respostes han estat les següents.

La responsabilitat final de l’adjudicació va recaure en la gerència, exercida per Lluis Hosta, per tant, la decisió va ser unipersonal perquè ell sòl feia la tasca de Mesa de Contractació i no es va comptar, en aquest cas almenys, en un òrgan més col·lectiu com podia haver estat el Consell d’Administració, que haguéssin “tingut en compte les propostes de l’Òrgan d’adjudicació”. Els informes tècnics i jurídics que fan els tècnics de Promusa, segons ens han dit des del departament de premsa, se’ls va endur la Guàrdia Civil. Per tant, no estan en disposició de l’ajuntament. Cosa si més no estranya ja que el 2008 i 2009 aquests tipus de documents solien estar també en format digital. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article