L’alcaldessa es compromet a deixar en ‘stand by’ l'amfiteatre dels Jardins del Vallès

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

L’obra de l’amfiteatre nascut arran de la primera edició dels pressupostos participatius es troba en licitació des del 19 d’octubre i, malgrat això, l’alcaldessa, Mercè Conesa, s’ha compromès a deixar en stand by el projecte davant dels veïns dels Jardins del Vallès que han acudit a l’Audiència pública corresponent al mes de desembre. Tal com ja van advertir al Consell de Barri del Centre-Est, temen que la incorporació d’aquest equipament a l’aire lliure a la proposta d’arranjament del parc agreugi el problema de tràfic de drogues que actualment hi ha a la zona i, alhora, dificulti el descans dels veïns, que consideren que el mur de dos metres previst per contenir el soroll és insuficient.

Inicialment el comissionat de participació, Joan Puigdomènech, s’havia compromès a buscar solucions sense aturar les obres però l’alcaldessa ha anat un pas més enllà i ha dit que no s’iniciaran les obres fins que es trobi un consens amb els veïns. L’amfiteatre va ser la tercera proposta més votada, amb 1.941 suports, però, lamenten els veïns, en cap moment s’ha tingut en compte les persones que viuen en l’entorn més immediat. Conesa diu que, davant d’això, cal fer autocrítica i reconeix que s’hauria d’haver previst una trobada amb els veïns de la zona abans d’iniciar els tràmits per tal d’ajustar el projecte a les seves preocupacions. Demana “no posar la bena abans de la ferida” i els crida a una reunió al gener, tot recordant que es preveu enreixar el parc per evitar els problemes de civisme que viuen actualment els Jardins del Vallès.

Els veïns que han acudit a l’Audiència pública han agraït a l’alcaldessa la nova proposta i li han dit que hi ha altres zones no gaire llunyanes en què es podria fer un amfiteatre sense molestar el veïnat. Lamenten que no se’ls hagi presentat cap estudi d’impacte acústic i que no s’hagi comunicat el projecte abans de la seva licitació. Temen que, de fer-se l’amfiteatre als Jardins del Vallès, el seu descans acabi depenent de qui decideixi fer-hi activitats. També critiquen que des de la reunió que van fer amb l’equip de govern al juliol no s’ha fet cap altra actuació, tampoc pel que fa al civisme i el tràfic de drogues que han convertit la zona en “un barri marginal”. Malgrat tot, esperen arribar a bon port en la reunió del gener, a la qual l’alcaldessa s’ha compromès a acudir personalment.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article