Oci, espais i descans, novament a l'Audiència Pública

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Amb certa freqüència l'Audiència pública prèvia als plens municipals acull un debat mal tancat i que per això ressorgeix cada cop que arriba el bon temps. El torn obert a la ciutadania previ al Ple d'abril va tornar a mostrar dues cares d'una mateixa moneda, posicionaments enfrontats que haurien de trobar un acord en el Pacte per la Nit que es va reprendre al febrer però que de moment no ha materialitzat res en ferm.

L'Associació de Veïns del Centre van criticar els sorolls i la falta de seguretat. Van assegurar que el govern havia potenciat que el nucli de la ciutat tingués més vida nocturna que diürna i això dificulta el descans dels residents a la zona. Ho van escenificar mostrant uns coixins. Posteriorment, una dona veïna del Mercat de Pere San també va apuntar en la mateixa direcció. Des de la reobertura de l'espai, els sorolls i les olors resulten insuportables, segons ella.

A l'altra banda, els joves que volen tenir una ciutat viva amb espais per a l'autoorganització. De fet, aquesta vegada la crítica al govern no ha arribat per problemes en la via pública ni queixes dels veïns sinó per la manca d'espais on poder realitzar actes. L'Aplec Jove va portar a l'Audiència pública la seva campanya Recuperem Espais.

Van exigir a l'equip de govern un espai autogestionat i l'aprofitament d'aquells que avui dia estan buits. Creuen que això permetrà més cohesió, participació, relacions d'igualtat i diàleg. Van posar l'exemple del Masnou on l'Ajuntament ha fomentat espais autogestionats pels joves. El col·lectiu també va recriminar les traves burocràtiques per accedir als equipaments i la falta d'espais de participació vinculants on tractar el debat.

El govern va tenir dues respostes evasives. Per als que demanen silenci, recordar que en el marc del Pacte per la Nit es tracta el debat; per als que volen espais, recordar que hi ha uns pressupostos participatius en què la ciutadania pot fer propostes. El compromís més ferm va ser el de Carmela Fortuny, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la ciutat, que farà una reunió bilateral amb l'Aplec Jove per tractar totes les seves reivindicacions.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article