El debat sobre els clubs de cànnabis protagonitza l'Audiència Pública

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

 

Al Ple Municipal d'ahir es va ratificar el decret d'alcaldia que determina que no es poden donar més llicències a clubs de cànnabis fins a nova ordre. Aquest decret es va signar el 8 de juliol i va servir per tancar un nou club que es va obrir C/ Adrià Gual nº10 després de les queixes dels veïns. Aquest va ser el tema que va capitalitzar gairebé tota l'Audiència Pública.

 

Va començar parlant l'Ángel Benito, de la Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya i antic membre del Club Kali, tancat l'any passat després d'un escorcoll policial. Benito explicava que l'equip de govern va donar autorització per fer el club al Carrer Adrià Gual i que les queixes d'uns pocs veïns no han de significar el tancament del local. Considera que es va fer una moratòria a corre-cuita amb l'única finalitat de tancar el club.

 

Al públic també hi havia, però, veïns i veïnes de la zona. Aquests van mostrar preocupació pel club i temen que es pugui reobrir. Asseguren que des que van començar les obres senten olor a cànnabis des de casa i asseguren que genera un conflicte important a la zona. Fet que desmentia Benito ja que argumentava que en obrir un club de cànnabis es concentra el consum i desapareix dels carrers.

 

Joan Puigdomènech, Comissionat per a la Participació Ciutadana, va ser l'encarregat de respondre des de l'equip de govern als ciutadans. Va recordar que els clubs no són il·legals i, per tant, la tasca de l'Ajuntament s'ha de centrar en evitar el conflicte. Assegura que l'Associació de Veïns de Can Magí li van comunicar que el nou local era un pou de conflictivitat i per això es va decidir fer la moratòria d'un any. Durant aquest període s'estudiarà on i com es poden ubicar aquest tipus de clubs per evitar conflictes.

 

Alvaro Benejam (PP) també va respondre els ciutadans dirigint-se especialment a Benito ja que, durant la seva intervenció va explicar que el regidor del PP va visitar el club per les queixes dels veïns. Benejam va explicar que es va reunir amb totes dues bandes i va decidir comunicar el problema a l'equip de govern per cessar el local de forma temporal. Explica que l'error del club va ser que els seus integrants comencessin a fumar abans d'acabar l'adequació del local.

 

Molt més crítics amb l'acció del govern es mostraven la resta de partits. Pere Soler (PSC) va explicar que el local s'ajusta a la normativa i que cal una bona regulació. Per ell, la moratòria d'un any és enfonsar els impulsors del club. Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) també creu que l'aturada és excessiva i Mireia Ingla (ERC-MES) considera que les faltes del local són subsanables i, per tant, no calia arribar a l'extrem que s'ha arribat.

 

Aldo Ciprian (C's), amb molta menys informació al respecte, ha demanat una reunió amb les parts implicades, a l'igual que Pere Soler. A Benito li interessava especialment el posicionament del la CUP-PC. Núria Gibert ha estat l'encarregada de mostrar la seva voluntat de reunir-se amb les dues bandes partint de tres punts claus: la moralitat no s'ha de mesurar a través de les queixes dels veïns -sobretot prejudicis-, s'accepten altres substàncies no menys conflictives i els clubs de cànnabis s'ajusten a la legalitat.

 

Aquest debat va centrar tota l'Audiència Pública llevat dels darrers minuts quan María Ángela Palacions, una veïna de la Plaça Barcelona, va criticar el soroll dels clients de les terrasses del bars de la zona per la nit. Va demanar explicacions a l'equip de govern. Aquest tema està relacionat amb una de les mocions presentades, sobre el Pacte per la Nit, i està més explicat a la notícia del Ple.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article