El consell d'administració de Promusa no es constituirà fins l'octubre

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

 

Després de la visita de la Guàrdia Civil el passat 28 d'agost emportant-se un expedient complet d'una adjudicació, Promusa podria estar en dubte. Per a Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, no és així. Defensa que l'adjudicació a Teyco el 2009 que ha despertat sospites del cobrament de comissions del 3% per part de CDC es va fer correctament i que, com a mostra de transparència, al proper Ple s'aprovarà una comissió informativa que ha de permetre saber tots els detalls de l'acció.

 

Explica que, malgrat que la benemèrita s'emportés l'expedient, això no afecta al funcionament ni el nom de l'empresa pública. Explica que únicament es va entregar un document com en tants altres casos. Accepta, però, que cal més transparència en aquestes actuacions. En aquest cas la comissió informativa ha de fer aquesta funció. Pel tinent d'alcalde seria imperdonable posar en dubte Promusa per la seva importància que exemplifica en la resistència a crisi i la bombolla immobiliària i en l'absorció de la recentment remunicipalitzada zona blava.

 

Un altre dels temes oberts a Promusa és el consell d'administració que finalment no es va constituir després del Ple municipal del juliol, tal com estava previst. Calvet justifica la dilatació d'aquest tràmit amb la cerca de consens. A dia d'avui, assegura, ja s'han tingut converses amb tots els grups municipals però encara no s'ha tancat cap acord. Espera que el nou consell d'administració es pugui constituir abans del Ple d'octubre, el dia 19, a la Junta de govern.

 

En aquest sentit, ERC-MES enviava a principis de la setmana passada un comunicat de premsa on explicaven que aquest nou consell d'administració hauria de tenir la presència de veïns i hauria de reflectir l'actual correlació de forces al Ple municipal. “Amb la constitució del nou consell d’administració tenim l’oportunitat d’actualitzar les funcions de Promusa per garantir-ne la transparència i uns comptes clars”, valora Mireia Ingla, portaveu del grup.

 

De la mateixa manera, demanen que els grups municipals que es troben a l'oposició puguin tenir presència a les meses de contractació, cosa que ja succeeix a les de l'Ajuntament. També aprofiten la nota de premsa per demanar explicacions sobre totes les adjudicacions fetes a Teyco com a mecanisme de transparència i via més efectiva per combatre la corrupció.

 

Calvet explica que els veïns ja tenen presència al consell d'administració de Promusa i la seva voluntat és que hi segueixin. Tot plegat quedarà determinat pels acords que puguin tancar els grups municipals. Fins el moment, la proposta del tinent d'alcalde de constituir el consell d'administració a l'octubre no és definitiva i queda pendent, justament, d'aquestes negociacions.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article