El Consell de Barri del Centre-Oest arrenca el mandat amb poca participació

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Reunió del Consell de Barri del Centre-Oest el 3 de desembte a l'antic Ajuntament. Foto: Jordi Pascual

 

Mayte Pérez és, ja a efectes pràctics, la presidenta del Consell de Barri del Centre-Oest després de la constitució el 3 de desembre. En la primera trobada es va acordar, a proposta seva, que Ricard Vidal-Ribas, del programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa, assumís la vicepresidència. La decisió no va estar exempta de polèmica. Les representants de la CUP i PSC, Marta Serrés i Sandra Tirado respectivament, van demanar que fos un representant d'entitats del barri.

 

A l'igual que el mandat passat, no hi havia gairebé públic més enllà de polítics i mitjans. La presidenta va mostrar la seva voluntat de canviar-ho i per això va anunciar les properes quatre trobades: 14 de gener, 14 d'abril, 9 de juliol i 8 d'octubre. Joana Barbany, regidora de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert, també va avançar la posada en marxa d'eines per a la participació en xarxa més enllà de les webs dels districtes.

 

Problemes amb les voreres

 

La primera reunió del Consell de Barri en el nou mandat va ser un tràmit per constituir-lo, conèixer els representants i explicar el desenvolupament dels Premis Ciutat de Sant Cugat. Si bé, el torn de precs i preguntes dels representants va servir per conèixer les principals problemàtiques detectades. Entre elles, l'existència de problemes amb les voreres i la mobilitat al carrer Àngel Guimerà i Domènech.

 

Maria Vidal, d'ERC, també va expressar a Pérez la seva preocupació per la mobilitat després de l'obertura del Mercat Vell que, de fet, queda fora de l'àmbit del districte. Així mateix, va preguntar per l'estat del pàrquing del mercat. Pérez va dir que al gener del 2017 esperen tenir acabat l'edifici d'habitatge públic de Promusa que tindrà l'aparcament al soterrani, tot a l'espera de la constitució de la Taula de Mobilitat.

 

Abans d'ampliar el debat sobre altres llocs concrets amb actuacions a realitzar, l'encarregat del comissionat de participació, Joan Puigdomènech, va demanar la recerca d'una data concreta que es comunicarà properament els integrants del consell per tractar la problemàtica. Això implicarà posar en marxa els dos grups de treball, territori i mobilitat i seguretat.

 

Percepció de seguretat

 

Alfredo Bergua, representant del PP, va utilitzar la seva intervenció per demanar un reforçament policial al centre després de conèixer que els robatoris han augmentat en un 10% a la ciutat. La proposta va estar contestada per Serrés i Jordi Parés (ICV), tots dos defensors de la idea que al centre de la ciutat no hi ha tants robatoris com a altres zones i que, en qualsevol cas, Sant Cugat continua per sota de la mitjana.

 

Els membres del Consell de Barri

 

En la sessió del 3 de desembre es van presentar cadascun dels representants i suplents del consell. Són els següents. Per part de CiU, Joana Barbany i Eloi Rovira com a suplent. Mayte Pérez, presidenta, també és del grup municipal que governa la ciutat. Per part de la CUP, Julià Mestieri i Esther Santolaya, tot i que en la primera reunió hi va acudir Marta Serrés. Per part de Ciutadans, Sergio Blázquez i Gemma Vivancos. Per part d'ERC-MES, Maria Vidal i Jaume Espina. Per part d'ICV-EuiA, Conxa Martínez i Jordi Parés. Per part del PSC, Sandra Tirado i Vicenç San Francisco i Jordi Prat com a suplents. Finalment, per part del PP, Alfredo Bergua.

 

Pel que fa a les entitats, hi ha representada l'Associació excursionista Altiplà amb Agustí Serra i Antoni Casals com a suplent, l'Associacions de Veïns Centre Estació amb Marc Villoro i Lerik Galmes com a suplent, la Unió Ciclista amb Rafael Robledo i Antonio Gregorio com a suplent, els Castellers amb Gemma Aristoy i Ferran Ballester com a suplent, la Llar d'Avis de la Parròquia amb Rosa Díaz i Rafael Gómez com a suplent i Sant Cugat Comerç amb Jesús Carballo.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article