Els punts del govern al Ple d'abril: horts urbans, clubs de cànnabis i tarifació social

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'urbanisme i l'economia, àrees de Damià Calvet, han estat protagonistes. Foto: Jordi Pascual

La sessió plenària de març ha tingut uns pocs punts del govern que han servit, entre d'altres, per posar punt i final al tràmit de la nova ordenança de clubs de cànnabis, per prorrogar el Pla Local de Joventut mentre se'n redacta un de nou, per redefinir l'entorn de la rambla de Can Mora i per implantar més tarifació social al Patronat Municipal d'Educació. Les mocions portades pels grups municipals les desenvolupen en un altre article, així com la contracrònica de la sessió.

El grup de Convergència passa a anomenar-se PDECAT-Demòcrates.

La marca Convergència desapareixerà des del proper Ple després que al d'abril s'hagi acordat el canvi del grup municipal per PDECAT-Demòcrates en compliment de l'acord que mantenen ambudes formacions polítiques. El canvi de denominació es farà efectiu un cop s'aprovi l'acta del Ple, com a primer punt de la següent sessió plenària. Els regidors del govern, a excepció de Pere Soler (PSC), es van presentar amb una llista conjunta com a Convergència i Unió, si bé, posteriorment els tres membres d'Unió van deixar el seu partit per entrar al PDECAT i a Demòcrates. La desfeta de la federació va suposar el canvi de nom. Ara que el PDECAT ja està constituït, el grup municipal pren el nom dels dos partits que el conformen.

Nova convocatòria d'horts urbans.

En forma de dació de compte, el govern ha informat de l'inici d'una nova convocatòria del programa Cultiva't perquè les entitats de la ciutat puguin accedir a la gestió d'hirts urbans. Es tracta de sis nous espais que sumen un total de 9.000 metres quadrats. Són cessions a cinc canys que només poden obtenir entitats de caire social sense ànim de lucre. Es traballa en l'habilització dels solars. Segons explica Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, es tracta de "posar a l'abast del ciutadà una xarxa de terrenys" amb la voluntat de "créixer cap a una ciutat verda i sostenible".

Es prorroga el Pla Local de Joventut 2014-2016.

Com ja va informar aquest diari, la Junta de Govern del 28 de febrer va aparovar prorrogar el Pla Local de Joventut 2014-2016. Ara aquest punt ha arribat en forma de dació de compte al Ple d'abril. La prorroga serveix per allargar el pla mentre no se'n redactiu un de nou. Segons Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, el nou pla es basa en l'anàlisi dels resultats de l'anterior i estarà enllestit abans d'acabar l'any.

Redefinició de la rambla de Can Mora.

El Ple, amb els vots favorables del govern, ERC-MES i el PP i l'abstenció de la resta de grups, ha aprovat alterar les volumetries de l'illa triangular ubicada entre els carrers Francesc Moragas, Dos de maig i la rambla de Can Mora. A aquell indret ara hi ha una botiga que ocupa una planta baixa i un edifici residencial que deixa una mitjera. Amb la nova definició es permet fer una plaça pública i condensar l'edificabilitat per fer una única construcció residencial, que implicarà l'enderrocament de part de la botiga i de les plantes superiors de l'actual edifici. És una actuació pactada amb els propietaris. Allò aprovat és el primer tràmit.

S'aprova definitivament l'ordenança sobre clubs de cànnabis.

El Ple d'abril ha servit per fer l'aprovació provisional, a l'espera de la ratificació de la comissió d'urbanisme de la Generalitat, del Pla Especial Urbanístic d'Ordenació dels clubs socials de consumidors de cànnabis que posa sobre el mapa les possibles ubicacions així com l'aprovació definitiva de l'ordenança que la regularà. En haver rebutjat l'única al·legació rebuda al primer document i no haver-ne rebut cap per al segon, tot queda igual que quan es va fer l'aprovació inicial.

Més tarifació social als serveis del Patronat Municipal d'Educació.

El Ple ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP (que s'ha abstingut), un pas més en l'aplicació de la tarifació social als serveis del Patronat Municipal d'Educació que es va iniciar l'any passat en el marc de l'acord d'estabilitat pressupostària entre Convergència i ERC-MES. Es preveuen bonificacions de fins al 70% en escoles bressol, 50% a l'Escola d'Art i Disseny i del 32% a l'Escola de Música i el conservatori. Segons explica la regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, Esther Salat, s'han doblat els recursos destinats a la tarifació social. Es té en compte tant la renda com el nombre de membres de la unitat familiar, amb un màxim de 10. A diferència de l'any anterior, tots els grups s'han felicitat per la proposta, que ja no funciona com una subvenció sinó com un preu tarifat.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article