Els diners de lliure disposició del Centre-Est es distribuiran per barris i projectes

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Reunió del Consell de Barri del Centre-Est. Foto: Jordi Pascual

Els 15.000€ de lliure disposició que corresponen al Consell de Barri del Centre-Est es dividiran entre els barris del districte i s'adjudicaran a projectes proposats per les entitats. Es desglossarà la partida i en una sessió extraordinària de l'òrgan participatiu l'11 o 12 de juliol al Xalet Negre es decidirà en què s'invertirà. Així ho va anunciar el president del consell, Ferran Villaseñor, en la sessió del 25 de maig a la Casa de Cultura.

La reunió també va servir per explicar l'estat de dos projectes claus per al districte i la ciutat. D'una banda, els pressupostos participatius que ja han rebut 955 propostes, algunes d'elles d'entitats i veïns del Centre-Est (les de l'Associació de Veïns de Volpelleres es poden consultar a la seva web), i ara s'enfronten al procés de selecció abans de fer els tallers que han de determinar les propostes que finalment votarà la ciutadania. L'1 de juny a les set de la tarda hi haurà una nova reunió del Consell de Ciutat, òrgan encarregat del procés.

Responent a la petició de la CUP-PC de facilitar accés a totes les propostes, la tècnica encarregada dels pressupostos participatius, Marina Cassals, assegura que es publicarà el títol i descripció de cada projecte a la web. A més, totes les propostes s'enviaran a les àrees de l'Ajuntament per si alguna es pot impulsar paral·lelament. Els criteris de selecció continuen sent els mateixos que quan es va presentar la proposta de pressupostos participatius.

D'altra banda, el Consell també va albergar l'explicació de l'estat d'execució del Pla de Millora del Barri del Monestir. Actualment es treballa en la fase de diagnosi per àrees, equipaments, espai públic, mobilitat, habitatge i comerç. La fase de diagnosi acabarà amb una reunió de totes les àrees el 16 de juny. Un veí ha preguntat sobre la conversió definitiva del carrer de la Creu en un carrer per a vianants, una proposta publicada a la revista Sant Cugat Magazine arran de les declaracions del tinent d'alcalde Damià Calvet per un acord pres en junta de govern. El president del consell i regidor d'ERC-MES diu que això s'hauria d'incloure en el Pla de Millora i emplaça el govern a fer-ho així, amb el consens dels veïns.

La comissió de seguretat es va reunir amb Mossos i Policia Local

També es va explicar la reunió de la comissió de seguretat amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local davant l'augment de robatoris i de consum de substàncies estupefaents al carrer. Tots dos cossos són coneixedors de la situació amb un augment d'actes delictius no tan elevat com a altres ciutats però, així i tot, considerable. Segons van transmetre als representants del Centre-Est, fan totes el que poden per evitar aquestes situacions. El consum d'alcohol i altres substàncies al carrer en forma de botellots també està tractant-se en el marc del Pacte per la Nit.

Justament el Pacte per la Nit va tornar a ser tema estrella de les intervencions dels veïns. Novament la senyora Palacios, que ha participat en diversos consells i audiències públiques, ha criticats els sorolls a Plaça Barcelona i voltants per la nit. Uns veïns del Mercat Vell han preguntat per la situació de la problemàtica amb l'equipament. Tal com va explicar la tinent d'alcalde Cristina Paraira en una entrevista en aquest diari, el govern treballa en l'assumpte però encara no hi ha solució definitiva a tots els problemes, des d'olors a sorolls. Si bé, la solució a la problemàtica arribarà en el marc de les reunions del Pacte per la Nit.

A més, van tornar a sorgir temes recurrents al Consell de Barri del Centre-Est, que en la darrera sessió va sumar l'Associació d'Egiptologia com a entitat alhora que marxava l'Ateneu pel canvi d'ubicació. Josep Canals va tornar a demanar més presència de l'Avinguda Cerdanyola i el carrer de la Creu en els actes de dinamització comercial així com el foment de la participació en el consell entre els joves. La Xarxa Monestir – Sant Francesc també va anunciar una sessió plenària del col·lectiu oberta a tothom per a l'1 de juny al Xalet Negre.

Can Barata va tornar a sortir com a tema davant la intenció del govern de fer més profund el pou d'aigua per tal d'intentar abastir el barri. Els veïns de la zona que hi van acudir creuen que és una mesura inútil i que cal una connexió amb la xarxa de clavegueram de la resta del municipi per tal de no tenir mancances en el servei. Villaseñor es va comprometre a facilitar una trobada dels veïns amb Paraira per tal de tractar l'assumpte.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article