El govern reconeix que es va equivocar amb el canvi el paviment del camí Crist del Treballador

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Diverses famílies de l’escola Avenç han acudit a l’Audiència pública posterior al Ple de gener per mostrar la seva preocupació davant la pols i el fang que suposa el nou paviment del carrer Crist del Treballador, que dona accés al centre. Adverteixen que la decisió de canviar el paviment abans de començar el curs va ser errònia ja que els problemes de mobilitat s’han accentuat i bona part de la comunitat educativa està molesta amb la decisió. És per això que demanen revertir la mesura.

Davant una problemàtica innegable, l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha reconegut que la decisió va ser equivocada però que hores d’ara no es pot revertir. En primera instància ha dit que no és possible perquè la zona es troba dins del Parc Natural de Collserola, una afirmació que no és certa, tal com ja va desmentir aquest diari a la secció Sant Cugat Fake News. Realment el camí es troba sobre sòl no urbanitzable tot i que està pendent d’una sentència del Tribunal Suprem que podria alterar-ho, immers en el conflicte urbanístic de Torre Negra, que fa tres dècades que dura.

Posteriorment ha matisat que la limitació és urbanística. És per ser sòl no urbanitzable que no es pot posar un paviment com l’anterior, que si s’havia tingut fins el moment és perquè era anterior a l’actual reconeixement urbanístic. En conseqüència es compromet a buscar la solució d’un paviment més sòlid i el més resistent possible. Tot i això, reconeix que en ser una obra gran, caldrà fer una licitació, el que dificulta poder donar una data exacta.

Les famílies es mostren preocupades per la problemàtica que presenta el camí en els dies de pluja i també adverteixen que un dels paviments proposats fins el moment pot generar problemes els mesos més secs així com portar derivats problemes de salut. Ingla diu que s’estudiarà la millor opció possible tenint en compte que un dels objectius del govern és aconseguir una mobilitat més sostenible.

En aquest sentit es compromet a que després d’estiu el camí d’accés a peu des de la zona d’ESADE i que ja avui dia es fa servir per anar a peu al centre estigui arranjat amb la possibilitat de tenir un espai on aparcar uns segons perquè els pares puguin deixar els infants. La regidora d’Educació, Pilar Gorina, ha anunciat que durant les properes setmanes es posarà en marxa un pla pilot impulsat per la direcció del centre. També han sorgit altres preocupacions referents al camí Crist del Treballador, com si s’instal·laran noves pilones, una decisió que segons Ingla s’haurà de prendre de la mà de la comunitat educativa.

Altres temes de l’Audiència pública

A l’Audiència també ha acudit l’associació veïnal del Faig, que ha criticat la deixadesa de l’Ajuntament durant anys i que ara han de lamentar amb l’esllevissada a l’avinguda Pere Planes. L’entitat veïnal recorda que feia anys que advertia de la problemàtica i critica que només ara el govern n’ha fet cas i ha aparegut als mitjans. El tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Francesc Duch, diu que ja s’ha visitat el carrer, s’ha fet una actuació d’emergència i es preveu fer obres amb caràcter d’emergència. També ha explicat que la família afectada ha estat reallotjada.

Un veí de la Floresta també ha criticat la dificultat dels tràmits per aconseguir la subvenció de l’IBI per la instal·lació de plaques solars. La comissionada d’Emergència Climàtica, Alba Gordó, diu que l’Ajuntament sempre té un any de marge per aplicar la subvenció però que, en qualsevol cas, hi ha problemes de tramitació i busquen solucions per agilitzar els tràmits.

De nou, hi ha hagut queixes per la distribució de les terrasses i els seus horaris, per un problema d’olors d’un establiment de l’entorn de l’estació de Valldoreix –en aquest cas el govern assegura que se’l sancionarà i que la propietat ja busca solucions– i pel presumpte incompliment de normativa en unes obres de l’avinguda Ragull, les mateixes que aquest estiu es van aturar per impagaments de la constructora a l’empresa subcontractada. També hi ha hagut queixes per l’estat del carrer Abat Marcet i el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha explicat que el proper 12 de febrer es presentarà el projecte de millora als veïns.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article