El PSC critica l’independentisme per manca de diàleg i espera tenir la clau de la governabilitat

Foto: Jordi Pascual

Els socialistes han arribat a l’equador de la campanya electoral amb un acte que ha acabat esdevenint un vermut a la plaça del Coll. La trobada, celebrada dissabte al migdia, ha servit per fer una valoració de la campanya però també per parlar dels darrers esdeveniments polítics a nivell estatal amb la presència del diputat José Zaragoza, qui ha criticat l’independentisme per no permetre la presidència del Senat a Miquel Iceta.

“No voleu diàleg? En tindreu més. No voleu Miquel Iceta? Tindreu al Manuel Cruz i Meritxell Batet al Senat i al Congrés. Els socialistes volem dialogar perquè és l’únic camí per solucionar els problemes”, reivindica Zaragoza, que diu que els partits independentistes no volen solucionar el problema mentre es despreocupen de temes essencials per a Catalunya com la sanitat o l’educació, un fet al seu parer demostrable davant la incapacitat del govern català d’aprovar un pressupost.

Per als socialistes, el país es veu immers en una “espiral boja, contradictòria i freak” amb partits que prometen “paradisos que mai arriben i que generen problemes que abans no hi havia”. Zaragoza considera que el procés no només ha suposat anys perduts sinó també l’atiament del conflicte i la confrontació davant la qual, defensa, el seu partit intenta dialogar; una proposta política que diu que és ben rebuda tenint en compte els resultats de les eleccions generals del mes passat.

Posant la mirada local, el candidat Pere Soler diu que el PSC està obert a dialogar i negociar amb qui sigui sempre que es faci amb respecte entre les forces polítiques i a la legalitat: “No posem vetos però a ningú se li escapa amb quines forces ens costaria més pactar”. Alhora critica la resta de partits per manca de coherència per demanar mesures socials, sobretot referents a l’habitatge, i no haver permès l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat fent que Espanya s’aventurés a les darreres eleccions generals.

En clau local i amb una aspiració de creixement exponencial, Soler diu que el PSC pretén tenir la clau de la governabilitat a una ciutat que, diu, ja no suportaria més anys de govern de Convergència. A més, defensa el programa dels socialistes tot dient que moltes de les forces tenen propostes fluixes. Enmig de la campanya asseguren que tenen percepcions molt positives amb persones que no els han votat als darrers comicis i que els han anunciat el seu vot.

Notícies relacionades