El tripartit defensa que es mantindrà el pacte després de la sentència del judici del procés

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat per la Independència ha intervingut a la primera Audiència pública del curs per preguntar si un cop publicada la sentència del judici del procés es mantindran els pactes de govern a Sant Cugat i a la Diputació. L’ANC local ha envoltat la pregunta d’un ampli argumentari en què es posa en dubte el PSC com a soci de govern tenint en compte el procés judicial, la presó preventiva, les accions policials, “la negació de dretsˮ i declaracions de dirigents socialistes.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha respost en nom dels tres grups de govern (ERC-MES, PSC i CUP-PC) dient que des del principi de pacte havien acordat que es tractava d’un acord per a quatre anys tenint en compte punts de progrés social i reptes de ciutat, com ara l’habitatge o l’emergència climàtica. Recorda que quan es va produir l’acord ja sabien que durant els mesos següents hi hauria la sentència i, per tant, ja es va tenir en compte.

Part del públic ha criticat que l’alcaldessa no els ha respost tot i l’argumentació exposada. Ni Junts per Sant Cugat ni el PSC han dit res a propòsit del pacte de la Diputació que l’ANC també havia incorporat en la pregunta. Posteriorment el veí Josep Arcas ha plantejat la mateixa qüestió referint-se als socialistes com a carcelleres i part del bloc del 155 però Ingla s’ha negat a repetir la resposta que ja havia donat minuts abans.

La Mirada i la vulnerabilitat entre els altres temes de l’Audiència

El torn obert a la ciutadania també ha servit perquè l’AFA de l’escola la Mirada hagi demanat al govern concreció de terminis per tenir el nou edifici i saber en quin punt es troba el projecte. Asseguren, a més, que tot i que s’han instal·lat nous barracons continua havent manca d’espais com ara per al menjador escolar o per no tenir pista esportiva.

La regidora d’Educació, Pilar Gorina, assegura que és un tema que és sobre la taula del govern des que va assumir el càrrec, que s’està revisant el projecte del nou edifici i que, un cop revisar, s’aprovarà per la Junta de Portaveus. Aquest serà el pas previ a iniciar el concurs públic per fer les obres. Calcula que el curs escolar 21-22 es podrà començar al nou edifici.

D’altra banda, Yolanda, la dona que es manifesta nua per la seva situació d’exclusió residencial, ha intervingut per demanar solució al seu cas i criticar les accions policials davant la seva protesta i les retribucions dels polítics. Com ho ha fet cridant, l’alcaldessa li ha tret la paraula i, sense donar-li opció ha rèplica, ha deixat que la tinenta d’alcaldia de Dreta Socials i Igualtat, Núria Gibert, li respongués.

Gibert li ha dit que està d’acord amb l’anàlisi que fa de la vulnerabilitat vinculada a l’habitatge però li ha demanat un canvi d’actitud i respecte als representants polítics. La tinenta d’alcaldia assegura que ja es treballa el pressupost de l’any següent amb un accent més social que permetrà començar a abordar la temàtica. També li ha demanat predisposició en positiu davant dels serveis socials per trobar una solució al seu cas particular ja que ara per ara els recursos no quadren en la seva situació.

Novament hi ha hagut peticions per enllestir l’ordenança de terrasses, que es controli si les entitats dels Consells de Barri estan en regla i sobre l’accés a Can Barata. Tots ells són temes que el govern s’ha compromès a treballar però que ara per ara no té la capacitat de donar resposta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article