Els punts del govern al Ple de setembre: Centre Direccional, Complex Esportiu de Mira-sol i compte general

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de setembre ha tingut molts punts de tràmit, la majoria d’ells urbanístics. Les propostes davant la nova ordenació del Centre Direccional de Cerdanyola i l’agilització de la concessió de llicències urbanístiques han estat les principals propostes del govern. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Manteniment de les portes automàtiques de l’Ajuntament

Tots els grups, excepte el PP (que s'ha abstingut), han votat a favor de l’aprovació per les bases per fer un concurs públic per contractar el manteniment de les portes automàtiques de l’Ajuntament. El preu de licitació serà de 26.127,03 euros (sense IVA) i ja s’ha fet també una reserva de 9.666,7 euros (amb IVA) per a l’exercici present.

Es marquen les bases del concurs per al manteniment de parcs i jardins

Tots els grups, excepte el PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc (que s'han abstingut) han votat a favor de l’aprovació per fer les bases del concurs públic que ha de servir per mantenir els parcs i jardins. Tal com explica la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Cristina Paraira, el contracte serà de quatre anys amb la possibilitat de fer una pròrroga d’una anualitat i està dividit en tres lots territorials i un quart específic per al manteniment de les jardineres. Aquest darrer bloc inclou clàusules socials que limiten la participació als centres especials de treball. S’inclouen criteris ambientals com la prohibició de l’ús del glifosat, tal com es va comprometre el Ple arran d’una moció aprovada per totes les forces polítiques.

S’inicia el tràmit per tenir més senyalitzacions, abalisaments i barreres de seguretat

Tots els grups, excepte el PP (que s'ha abstingut), han votat a favor de l’aprovació per fer les bases del concurs públic que ha de servir per adquirir nous materials de senyalització, abalisament i barreres de seguretat per a l’àrea de mobilitat. Es preveu un concurs amb dos lots, el primer de 35.965,8 euros i el segon de 203.806,2 euros (IVA no inclòs).

L’aparcament de Can Quitèria canvia de titularitat

A través d’un decret d’alcaldia i sense votar-se, el govern ha informat que l’aparcament de Can Quitèria passa a ser titularitat de l’empresa Eleuthera SL, que d’ara endavant haurà de complir les normes del contracte que es mantenia amb l’empresa anterior, que va subhastar la concessió davant els problemes econòmics que travessava. La nova companyia no és de l’àmbit de gestió dels aparcaments i, per això, tal com informa el govern, busquen una altra a qui concedir la titularitat o cedir la gestió. Mentrestant, però, aquesta serà l’encarregada de complir el contracte, que estipula l’obertura 24 hores de l’aparcament –que ara per ara no es compleix– i la incorporació de datàfons per al pagament amb targeta. Queden prop de 40 anys de concessió. Després d'un ampli debat sobre si l'Ajuntament ha actuat tard, el punt ha estat aprovat amb les abstencions de la CUP-PC, ERC-MES, PSC, PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc.

Suggeriments per al nou ordenament del Centre Direccional de Cerdanyola

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, PSC i els regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés (Units per avançar) han ratificat el decret d’alcaldia amb què el govern presentava suggeriments en la fase d’informació pública del tràmit per tenir un nou planejament urbanístic al Centre Direccional de Cerdanyola, que és l’espai de terreny que hi ha entre els municipis de Sant Cugat i Cerdanyola. L’anterior planejament havia estat tombat per la justícia per insuficiències en la previsió de mobilitat i el govern municipal torna a apuntar en aquesta línia, no descartant anar a judici en cas que fos necessari. Consideren que la connexió amb Sant Cugat no està ben acabada, que es pot saturar més la B30 i que la previsió d’una gran pastilla comercial pot generar molta més mobilitat i afectar negativament al comerç local. Així mateix, demanen que no s’implanti sòl industrial a dues pastilles de terreny properes al Set Ball. Diversos regidors han recordat la responsabilitat política l'extinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, en aquest afer.

Una nova modificació urbanística a la Colònia Oller

Després del periple judicial i d’una primera modificació, PDECAT-Demòcrates, PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per avançar) han votat a favor d’una nova modificació del Pla General Metropolità a l’àmbit de la Colònia Oller per tal d’ajustar alguns terrenys que no havien estat ben previstos en el planejament anterior.

Aprovada provisionalment la modificació per fer un equipament al xalet de l’avinguda Cerdanyola

Tots els grups excepte el PP i Ciutadans han votat a favor de l’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità que permet considerar el terreny del xalet de l’avinguda Cerdanyola com a reservat per fer un equipament. Amb l’aprovació inicial i provisional, només cal el vist i plau de la Generalitat. De moment el govern no ha arribat a cap acord amb la propietat i estudia la permuta, l’expropiació o la compra com a possibilitat perquè l’edifici esdevingui públic.

Pas endavant en l’ajust urbanístic de l’illa de la rambla de Can Mora

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per avançar) han votat a favor d’incorporar les recomanacions de la comissió d’urbanisme de la Generalitat a la modificació del Pla General Metropolità a una illa de cases entre els carrers Francesc Moragas, Dos de Maig i rambla de Can Mora, que preveu l’acumulació del sostre edificable donant la possibilitat a un únic edifici i una plaça pública. Les recomanacions no alteren gairebé el contingut de la modificació, que ja va ser aprovada l’octubre passat.

Agilització del tràmit de les llicències urbanístiques

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per avançar) han votat a favor de l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança per agilitzar el tràmit per a la concessió de llicències urbanístiques. La proposta del govern preveu que els interessats puguin presentar un informe d'idoneïtat elaborat pels col·legis professionals, de tal manera que l’Ajuntament reduirà la feina i el cost. Alhora, es manté l’opció de seguir la fórmula anterior que significa més tràmits burocràtics. La mesura es podria aplicar a inicis de l’any vinent, segons explica el govern.

L’Ajuntament recorre al Suprem els danys i prejudicis per l’aturada de les obres del Complex Esportiu de Mira-sol

Després que la Unió Temporal d’Empreses (UTE) no comencés les obres per fer el Complex Esportiu de Mira-sol l’any 2008, que també ha portat dubtes sobre un possible cobrament de comissions per part de Convergència, l’Ajuntament va prendre la decisió de cobrar per danys i prejudicis. Les empreses Pai i Illa van acudir als jutjats per no estar d’acord amb la sanció. En primera instància es va donar la raó a l’Ajuntament però, en el recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’UTE va guanyar el litigi. Ara el govern, via decret amb el suport del Ple, ha aprovat portar l’afer al Tribunal Suprem.

El Ple aprova la modificació dels Estats del Consorci del Parc Natural de Collserola proposada per la Generalitat, la Diputació i l’AMB

Tots els grups han votat a favor de la modificació dels estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola proposada per la Generalitat, la Diputació i l’Àrea Metropolitana per ajustar la representació de tots tres ens. El canvi no afecta a la presència dels municipis als òrgans del Consorci.

L’Ajuntament ratifica el Pacte d’alcaldes i alcaldesses per al clima i l’energia

Via Junta de Govern i sense votar-se al Ple, l’Ajuntament ha donat suport al nou pacte d’alcaldes i alcaldesses per al clima i l’energia que aprofundeix en els objectius que anteriorment s’havien previst per al 2020 i amb un nou horitzó, el 2030. Segons el govern, el gran repte serà arribar a aquell any havent millorat l’eficiència energètica en un 40%.

Divuitena modificació pressupostària

PDECAT-Demòcrates, Ciutadans, ERC-,ES, PSC i els regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés (Units per avançar) han votat a favor d’una nova modificació pressupostària que contempla l’ajust que anualment es fa en el marc del conveni de l’Ajuntament amb l’EMD, aquest cop amb 433.000 euros a favor de Valldoreix, així com una nova reserva de 166.000 euros per a la neteja d’edificis. XXXX

Aprovat el compte general

Després de l’exposició pública d’aquest estiu, PDECAT-Demòcrates, PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per avançar) han votat a favor del compte general del 2017, el document que incorpora la liquidació del pressupost, el balanç i objectius de l’exercici un cop vençut.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article