L’Ajuntament té 10 dies per explicar al jutjat què ha fet amb l’estelada

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'estelada oneja actualment a la plaça d'Octavià. Foto: Anna Poquet

El Jutjat Número 2 de Barcelona ha notificat a l’Ajuntament de Sant Cugat que té 10 dies hàbils per explicar què ha passat amb l’estelada, ara instal·lada a la plaça d’Octavià. Aquest requeriment ve impulsat a instàncies de Societat Civil Catalana. L’organització ha presentat un incident de nul·litat al jutjat perquè no s’arxivi l’execució de la sentència que obligava a l’Ajuntament a retirar l’estelada de la plaça Lluís Millet.

El moviment de Societat Civil (SCC) ve promogut perquè la justícia va notificar el passat dilluns que arxivava l’execució de la sentència provisional en considerar que ja s’havia complert. SCC entén que en moure l'estelada a la plaça d’Octavià l’Ajuntament no està complint la sentència sinó que l’està eludint. Aquest argument ha estat estimat per la jutgessa Elsa Puig, que ara ha demanat a l’Ajuntament que expliqui exactament què és el que ha passat amb l’estelada. De moment els serveis jurídics del consistori indiquen que no han rebut la interlocutoria, però asseguren que quan arribi estudiaran la millor manera d'actuar. 

En el mateix recurs de nul·litat, Societat Civil Catalana també indica que iniciarà actuacions penals contra l’alcaldessa Mercè Conesa per delictes de desobediència i prevaricació per indicar públicament, segons SCC, no voler acatar la sentència. Així es pot veure al document presentat pel col·lectiu, que reproduïm de forma íntegra a continuació.

 

 

Tal com ja va explicar elCugatenc fa unes setmanes, en el fonament de dret la jutgessa que va redactar la sentència explicita que la bandera no es pot penjar en cap espai públic. Malgrat això en el fallo obliga a retirar, de manera concreta, l’estelada de la plaça Lluís Millet. Ara, un cop l’Ajuntament hagi presentat les explicacions demanades pel jutjat, aquest haurà d’esclarir exactament què és el que volia dir en la primera sentència i indicar si la retirada de l’estelada només té efectes a la plaça Lluís Millet o té efecte general per a tota la ciutat.  

La retirada de l'estelada de la plaça de Lluís Millet respon a l'execució provisional de la sentència del jutjat, que encara no és ferma en haver estat apel·lada pel consistori davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest assumpte va dividir els partits a nivell municipal. La CUP-PC i ERC-MES van demanar mantenir la bandera davant de l'estació com a forma de desobediència. En canvi, el PP en el darrer Ple va preguntar per la nova ubicació ja que comparteix la visió de SCC. L'alcaldessa, però, va respondre que amb el canvi d'ubicació s'acatava la sentència.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article