Del franquisme a les pistes de Les Planes, l'Audiència més reivindicativa del mandat
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Els veïns de Vallseca demanen tranquilitat. Foto: Jordi Pascual
Abans de començar el Ple de març, l'equip de govern va rebre per cinc bandes diferents i amb muntatges diversos. Des dels carrers franquistes a les pistes de Les Planes passant per problemes veïnals, educació viva i crítiques de la Policia Local. Es va allargar una mica més del compte amb un debat intens.
Puigdomènech es compromet a iniciar les obres de l'espai Pere Grau al gener del 2017
Amb adhesius amb l'eslògan “Les Planes Espai Cobert”, l'Associació de Veïns i Propietaris del barri va mostrar la seva preocupació per la falta de calendarització del cobriment i definició de la pista esportiva del barri, rebatejada com espai Pere Grau en honor al mossèn. La reivindicació dels veïns era que l'espai estigués acabat durant el 2016 i a ser possible abans de la Festa Major: “Les festes són la vida del barri”.
Els veïns de Les Planes portaven un adhesiu demanant la cobertura de la pista. Foto: Jordi Pascual
El regidor de Medi Ambient, comissionat de Participació i president del Consell de Barri de Les Planes, Joan Puigdomènech, va tractar d'acontentar els veïns amb un calendari que distava una mica de les reclamacions exposades però, com a mínim, fixava terminis i compromisos. El regidor es va comprometre que en acabar el procés participatiu que es fa en el marc del consell de districte, es farà l'encàrrec del projecte que es lliurarà al juny-juliol. Al setembre s'aprovarà i començarà la licitació perquè al desembre es pugui adjudicar l'obra i al gener de l'any següent comencin els treballs. Espera que l'espai estigui acabat per a la Festa Major del 2017 i, per això, caldrà una solució provisional per a la d'enguany.
Els alcaldes franquistes al nomenclàtor
Després que elCugatenc publiqués un article en què s'explicava que tres carrers de la ciutat rebien el nom d'exalcaldes franquistes així com la història d'aquests, Arran va fer una acció reivindicativa retirant-ne les plaques. L'agrupació juvenil va aprofitar l'Audiència Pública de març per demanar que es canviessin el nom d'aquests carrers: Doctor Villar, Pau Muñoz i Josep Barnils. No sense despertar discrepàncies entre el públic per titllar-los de feixistes.
Arran va mostrar cartells contra el feixisme per eliminar els noms franquistes dels carrers. Foto: Jordi Pascual
La reivindicació va ser gràfica perquè els joves van alçar cartells amb el lema “Sant Cugat Antifeixista” mentre una companya situava una a una les plaques extretes al centre de la sala de plens. La resposta de l'alcaldessa, Mercè Conesa, lluny de posar-se d'acord amb Arran va ser recordar que hi ha una comissió de nomenclàtor en què participa el Grup d'Estudis Local que decideix els noms. A més, va dir que el col·lectiu acabava de reconèixer una acció incívica i, per tant, s'havia d'obrir un expedient. El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea va aprofitar el torn de precs i preguntes per esclarir si se sancionarà algun membre i l'alcaldessa va respondre que l'expedient s'obrirà i si s'escau hi haurà sanció.
Els veïns de Vallseca demanen més seguretat
Després d'un altercat violent aquest cap de setmana, els veïns de Vallseca van demanar més seguretat i tranquil·litat en la comunitat per la presència de persones molestes. Van demanar que serveis socials o Promusa actuessin. A més, van entregar a cada grup municipal un recull de fotografies i un text en què s'explica els principals conflictes.
Els veïns de Vallseca van entregar fotografies i un escrit a cada grup municipal. Foto: Jordi Pascual
Davant d'unes pancartes aixecades per demanar solucions, la tinent d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, va dir que hi treballen tot i que no és senzill trobar una solució. “Tenim el compromís, més encara després del que ha passat aquest cap de setmana”, va dir.
L'educació viva
El Col·lectiu Educació Viva de Sant Cugat va aprofitar l'Audiència pública per demanar explicacions a l'equip de govern sobre el model educatiu de la 12a escola. Diuen que el govern municipal va tenir un paper important en la tria de l'equip directiu i que aquest no respon al model que demana el col·lectiu i que Convergència s'havia compromès a desenvolupar en el seu programa electoral.
El Col·lectiu Educació viva va recriminar a l'equip de govern el model educatiu de la 12a escola. Foto: Jordi Pascual
Esther Salat, regidora d'Educació, va insistir en què la decisió depenia del Departament d'Ensenyament i que és la direcció la que ha de determinar el model educatiu en col·laboració amb les famílies. Es desempallegava del programa electoral dient que es basava en les escoles vigents i que continuen oberts a acompanyar els centres que vulguin fer el pas.
Contra les retallades en la Policia Local
Una representant sindical de la Policia Local va recriminar l'equip de govern que Sant Cugat se sumi al dia internacional de l'activitat física sense haver revertit les retallades que va fer en aquest concepte al cos. És per això que demanaven tornar a abans de la retallada. Conesa va respondre que hi havia un conveni amb el gimnàs ubicat a la ZEM de Rambla del Celler. De fet, en la Junta de Govern de l'1 de març es va aprovar la col·laboració del consistori amb l'empresa Col·lectiu Fitness SL perquè cada agent pagui 16'03€ al mes per acudir-hi. Això implica una despesa de 18.000€ a l'Ajuntament. Per a la representant és insuficient.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari