El govern presentarà les mesures del Pla del barri del Monestir-Sant Francesc el 10 d’octubre

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Segons ha explicat la representant del PDECAT al Consell de Barri del Centre-Est, Susanna Pellicer, el 10 d’octubre es farà la primera reunió de la comissió de seguiment del Pla Integral del Barri del Monestir-Sant Francesc i, en aquest moment, el govern presentarà el document amb el recull de projectes que es faran en el marc d’aquest pla amb la seva corresponent memòria econòmica i calendari d’execució.

Aquesta era una reivindicació des que aquest pla havia celebrat una primera fase amb tallers presencials i una segona amb enquestes digitals i enviades als domicilis del districte, ja que posteriorment no havia tingut més concreció. Ni tan sols el president del Consell, Ferran Villaseñor, tenia constància de l’estat d’evolució d’aquest document que haurà de passar pel Ple municipal un cop s’hagi presentat per tal que quedi aprovat definitivament.

Per agilitzar els tràmits, la comissió, en la qual participen entitats del Monestir-Sant Francesc, descarregarà de feina el Consell de Barri, que ha designat Mireia Gallego com a representant. La comissió es reunirà cada primer dimarts de mes i servirà per fer un seguiment de l’execució del pla. De moment es desconeixen quines són les mesures definitives ni el criteri de priorització. Serà en el marc de la primera reunió que els veïns tindran el primer imput i es generarà el debat posterior a les dues fases de participació.

Tot i així, Gallego ha criticat l’arranjament de la plaça d’en Coll, una reivindicació que els veïns havien inclòs al marc del pla però que l’Ajuntament ha realitzat aquest estiu al marge del procés participatiu. Diversos veïns també han lamentat l’acabat, que ha deixat zones de terra que poden generar fang i que s’allunya molt de les propostes que s’havien fet en el marc del procés participatiu.

També a principis d’octubre es constituirà la comissió de seguretat i convivència a nivell municipal que ha d’abordar diversos assumptes de seguretat al municipi. La reunió del Consell de dimarts també ha servit per declarar Francisco Ordóñez representant del Centre-Est en aquest nou òrgan. La primera reunió es farà el 10 d’octubre. Entre alguns dels assumptes de seguretat, més enllà de les dades de robatoris que durant el darrer any han preocupat la ciutadania, el botellón al voltant de l’escola Collserola i les xeringues trobades a la ronda nord.

El debat sobre l’avinguda Cerdanyola segueix obert

Entre algunes de les mesures que s’han debatut en el marc del procés participatiu hi ha la viananització de l’avinguda Cerdanyola, una mesura que el govern encara no ha concretat però que té clar que s’ha de fer. Caldrà determinar el projecte, si es fa per fases i el pressupost. Tot i així, com ja s’havia vist anteriorment, alguns veïns i l’associació de comerciants del barri no veuen clara la mesura, que creuen que afectarà negativament a la mobilitat, els aparcaments i, fins i tot, als propis negocis del barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article