Un impro-debat més enllà del ‘procés’

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Captura del vídeo

Més de 50 persones han acudit dimecres a la tarda a l’impro-debat electoral organitzat per elCugatenc en què la ciutadania n’ha estat protagonista ja que ha formular totes les preguntes als representants polítics. Abans de començar l’acte s’han recollit prop de 30 qüestions, algunes d’elles múltiples, perquè els representants de les candidatures equivalents a les forces que van obtenir representació al Parlament al 2015 diguessin la seva. Durant les dues hores que ha durat l’acte s’han pogut plantejar 15 de les qüestions mentre les restants les hem unificat a una piulada per si algun dels partits convidats en vol donar resposta. A final d'aquest article trobaràs el vídeo complet.

Amb un format de participació ciutadana i amb cerveses i tapes pel mig, les preguntes complexes han acabat combinant-se amb d’altres amb un toc més divertit, com si els polítics convidats són més de tió o de pare Noel, si acudiran al cap d’any de l’Envelat o si participaran al Quinto de Nadal. Les preguntes de contingut polític han demostrat que la ciutadania té preocupacions més enllà del procés amb qüestions com els concerts a escoles que segreguen per sexes, el model comercial, el repte del creixement dels preus de lloguer, el futur de la Unió Europea i la possibilitat de fer un referèndum sobre la pertinença, la conciliació familiar, les subvencions perdudes per la intervenció de la Generalitat, la gestió de l’aigua i les sequeres i el feminisme.

L’afer nacional també ha tingut acte de presència amb preguntes com què fer davant un possible empat entre independentistes i favorables a la unitat d’Espanya i l’extrapolació de la “desobediència” de l’1 d’octubre a altres àmbits així com, davant la fragmentació política, quines renúncies està disposat a fer cada partit per formar govern. A continuació trobaràs el vídeo íntegre d’un debat en què han participat Damià Calvet (Junts per Catalunya), Èric Gómez (ERC), Munia Fernández-Jordán (Ciutadans), Pere Soler (PSC), Ramon Gutiérrez (Catalunya en Comú - Podem), Álvaro Benejam (PP) i Núria Gibert (CUP).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article