Joan Recasens esdevé candidat de Primàries Sant Cugat, que ja prepara l’elaboració del programa

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El membre de Demòcrates i exmilitant d’Unió Joan Recasens encapçalarà la llista de Primàries Sant Cugat després d’haver estat el guanyador de les primàries celebrades aquest dissabte amb 122 dels 242 vots emesos. Al seu darrere hi ha quedat l’altre candidat de Demòcrates, Lluís Fernández (89), seguit de Clara Forn (84), David W. Sempere (84) i Marga Codina (81) –cada elector podia emetre un màxim de vuit vots–. D’aquesta manera, Primàries Sant Cugat ja ha definit els primers 10 llocs de la llista.

Amb aquest pas acabat, ara arriba el moment de treballar el programa electoral. Segons Recasens, el gran punt en comú de les 10 candidatures a les primàries és la independència de Catalunya tot i que també han trobat altres coincidències pel que fa a l’habitatge públic, a l’ajut al teixit associatiu i a la cohesió territorial del municipi. Amb aquests quatre temes com a preocupacions compartides durant la setmana vinent es posarà en marxa el procés participatiu d’elaboració del programa.

“Cap dels candidats anava amb un programa electoral tancat perquè això va en contra del funcionament proposat per Primàriesˮ, explica el candidat, “és evident que no ho podrem fer tot en un dia i segurament haurem de fer sessions temàtiquesˮ. De moment no dona més detalls de quin serà el procés ni el programa ja que tot està per definir. Sí explica, però, que el punt de partida, el camí cap a una República catalana, s’explica en clau municipal perquè els ajuntaments hauran de prendre partit “quan s’hagi de tenir el control del territoriˮ, el que espera que arribi amb una nova jornada similar a la vaga general del 3 d’octubre del 2017.

Recasens assumeix la responsabilitat de ser cap de llista de Primàries criticant la resta de forces independentistes per no haver acceptat la participació en aquest espai que inicialment es va crear amb la voluntat de tenir una única llista independentista a la ciutat. A Sant Cugat, però, aquest propòsit va ser fallit des del principi ja que Sant Cugat per la Independència –l’ANC local– se’n va desmarcar i les forces independentistes van iniciar el camí per fer les seves pròpies candidatures.

Els impulsors de Primàries defensen que l’objectiu de l’aposta és posar el debat nacional i l’aprofundiment democràtic al centre. Recasens defensa que cal millorar la democràcia participativa i la implicació de la ciutadania en la presa de decisions. Per això, explica, també cal superar a nivell nacional el desacord polític pel qual Catalunya ha estat incapaç de crear una llei electoral pròpia. “Cada vegada s’entén menys que les llistes i programes es facin des dels despatxos sense la participació de la gentˮ, clou.

El candidat de Demòcrates fa un retorn a la vida política ja que, entre d’altres, ja havia exercit de tinent d’alcalde de Presidència i Territorials al mandat del 2003 i de diputat al Parlament entre el 2006 i el 2012 i, posteriorment, entre el 2013 i el 2015. Ell, conjuntament amb la resta de candidats, també tindrà la responsabilitat de completar la llista fins arribar als 25 llocs i els suplents necessaris per presentar-s’hi. Aquest ha estat el resultat de les primàries:

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article