La CUP-PC inicia el procés obert de confecció del programa

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El proper 24 de gener a les set de la tarda la CUP-PC farà el tret de sortida a la confecció col·lectiva del seu programa electoral. Ho farà amb una assemblea oberta a Cal Temerari en què faran balanç del mandat, després que en els darrers comicis aconseguissin quatre regidories, i parlaran de les expectatives de cara a les municipals del maig. Segons la seva portaveu i candidata, Núria Gibert, enguany es perfila l’oportunitat històrica de fer fora del govern PDECAT-Demòcrates. En aquesta primera trobada també es crearà el comitè de suport a la campanya i es recolliran voluntats i objectius per a les eleccions.

Amb unes primeres línies mestres marcades en l’assemblea del dia 24, el 29 de gener, 5, 12, 19 i 26 de febrer i 5 de març celebraran trobades sobre eixos concrets: participació i barris, sostenibilitat i territori, urbanisme, economia i comerç, polítiques socials i cultura, esports, oci i teixit associatiu. No descarten buscar la fórmula de recollir propostes de forma digital per a aquelles persones que no puguin acudir a les trobades presencials.

És a dins d’aquests espais on es parlarà també dels temes que avui dia marquen l’agenda política. Per exemple, habitatge quedarà inclòs al bloc de polítiques socials, que Gibert reivindica com una universalització de drets i no com un model assistencial. La mobilitat sostenible estarà a mig camí entre urbanisme i sostenibilitat mentre la seguretat s’inclourà en urbanisme ja que és el punt que incorpora els aspectes de model de ciutat –la darrera proposta de la CUP-PC en seguretat va més enllà de la lògica policial per plantejar mesures d’atenció social i densificació dels barris.

En la presentació del procés participatiu, Gibert ha ampliat la reflexió sobre alguns dels eixos, com ara la cultura, que considera que necessita entendre’s des d’una perspectiva de ciutat i, per tant, amb un acompanyament i foment a la creació i desenvolupament d’iniciatives culturals. També s’ha referit a la participació: “Els barris han de ser autònoms pel que fa a participació però això és possible arreu? És el que volem discutirˮ.

Alhora, Gibert defensa que el treball és més fàcil si hi ha algun col·lectiu que hi ha aprofundit. És el cas de la Plataforma de Pensionistes, que actualment acudeix als actes polítics als quals és convidada per entregar el seu llistat de reivindicacions, i del Sindicat de Llogaters. La candidata cupaire defensa que ja durant el present mandat han donat suport a moltes de les reivindicacions d’aquests col·lectius a través de mocions i considera que la seva obligació és fer d’altaveu dins de la institució.

Fins ara la CUP-PC, de cara a les municipals, ha anunciat la repetició de la candidatura de totes dues forces polítiques (CUP i Procés Constituent) i ha presentat les sis primeres persones de la llista electoral. Els cupaires van entrar per primer cop a l’Ajuntament l’any 2011, amb un 7,76% dels vots i dues regidories, i van doblar resultats al 2015, amb un 15,2% dels vots i quatre regidories.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article