La CUP-PC presenta els primers llocs de la llista reivindicant el projecte col·lectiu

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Núria Gibert, que ja va encapçalar la candidatura de la CUP-PC a les eleccions del 2015, tornarà a ser la cap de llista dels cupaires a les eleccions municipals del maig. Així ho han anunciat diversos membres de la candidatura en una roda de premsa aquest dissabte a la tarda. Si bé, han posat èmfasi en l’aspecte col·lectiu de la seva proposta política i és per això que, de passada, han donat a conèixer les altres cinc persones que acompanyaran Gibert a la part alta de la llista.

Lourdes Llorente, que des del 2017 és regidora al grup municipal de la CUP-PC, serà la segona candidata. A banda de la seva tasca institucional, els membres de la candidatura destaquen la implicació social d’ambdues. La primera en espais com la Guitza, Maulets i la Festa Major Alternativa i la segona des de la seva vessant professional al Col·legi d’Advocats de Terrassa però també a espais com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Club Karate Sant Cugat, que actualment presideix.

Al seu darrere hi haurà Aniol Pros (llicenciat en història, professor d’institut i implicat anys enrere en moviments com l’organització del Correllengua i l’ocupació de la masia de Torreblanca), Joan Rosés (tècnic de participació a Sant Feliu i implicat en diverses entitats florestanes), Marco Simarro (educador social, implicat al 15M i la PAH i actualment a espais com la Xesca i el Sindicat de Llogaters) i Antonio Ontañón (membre de Procés Constituent, professor a l’escola Massana i implicat en espais com el Memorial Vázquez Montalbán i la lluita pels drets de les persones refugiades).

La representació de Procés Constituent a la llista ha baixat dos llocs perquè, segons ha explicat Ontañón, treballen per donar més protagonisme, a ser possible encapçalar la candidatura unitària de part de l’esquerra a Valldoreix, a Xavier Humet, actualment vocal a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). De moment, però, no poden donar detalls del procés confluència valldoreixenc ja que agrupa altres partits polítics.

Amb aquest primer pas, la CUP-PC iniciarà les assemblees obertes que han de servir per fer la construcció del programa polític de cara a les municipals del 2019. Consideren que posen les bases d’un “projecte solvent i fortˮ i, tot i que no s’aventuren a posar un resultat a les eleccions, esperen augmentar el nombre de representants que van aconseguir al 2015.

La CUP va aconseguir representació a l’Ajuntament per primer cop al 2011 amb 2.346 vots (7,76%) i dos regidors, esdevenint l’última força política del plenari. Al 2015 va aconseguir duplicar el resultat amb 5.561 vots (15,2%) i quatre regidors, passant a liderar una oposició molt més fragmentada que el mandat anterior. Aquest va ser un resultat històric que va situar els cupaires, llavors ja de la mà de Procés Constituent, com a grup municipal més nombrós de l’oposició.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article