De la institució al carrer

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Localpres

CONTRACRÒNICA. Ni Sant Cugat en Comú ni el PP seguiran al Ple municipal aquest mandat. Tampoc han obtingut representació Units per Sant Cugat i Proposem per les Minories, representades subsidiàriament pels regidors no adscrits Xavier Cortés i Dimitri Defranc. Amb un resultat electoral advers per a gairebé totes les forces polítiques excepte les dues que han crescut en representació (ERC-MES i PSC), el Ple de tràmit per acabar el mandat aprovant actes de plenaris i comissions informatives ha esdevingut un moment de reivindicació de la política de carrer.

Ramon Gutiérrez, candidat de Sant Cugat en Comú, que fora del Ple es pren amb filosofia haver perdut les dues regidories d’ICV-EUiA, s’ha acomiadat en la línia del comunicat i l’article amb què el partit ha analitzat la situació política actual: “És una injustícia per a tota la ciutadaniaˮ. Els Comuns, però, havien apostat per la unió de les esquerres i, encara que sense ells, Gutiérrez ha aprofitat l’speach de comiat per demanar la unió d’ERC-MES, PSC i CUP-PC, als que també demana representació.

Però Sant Cugat en Comú si ha de ser a algun lloc serà al carrer, un espai que el seu portaveu ha reivindicat no només en la darrera etapa de confluència sinó ja des del PSUC. “Marxem però no gaire llunyˮ, ha dit tot referint-se a l’activisme polític al carrer. Per a la formació sortint només la unió de les esquerres pot posar les polítiques d’habitatge i contra les desigualtats al centre de les preferències polítiques de la institució. Alhora, considera que el repte també és de regeneració i recanvi de govern.

Una mirada similar però des de la dreta ha posat el regidor del PP, Álvaro Benejam, que diu que no cal tenir representació per treballar per a la ciutat. Entre els agraïments ha incorporat una referència gens casual a la Policia Local ja que una de les seves grans lluites ha estat la seguretat i com fer front a l’augment dels robatoris que s’ha registrat aquest mandat. Com han fet la majoria de regidors sortints –excepte Ignasi Bea (CUP-PC) en el Ple anterior tot apel·lant a la discrepància política– ha reivindicat l’amistat i capacitat de treballar plegats amb companys d’ideologies diverses.

Cortés, per la seva banda, ha recordat els bons moments no sense fer referència a la durada dels Plens, al seu parer per la incorporació de molts punts que no tenen efecte social. Com la resta de companys, ha dit que ha estat un plaer servir al municipi i que ho seguirà fent des de l’activisme social. Un cop fetes les felicitacions als partits que han obtingut representació també ha cridat a acabar de treure els cartells electorals. Menys profund ha estat Defranc, que s’ha sumat a la intervenció de Cortés i ha demanat la instal·lació d’un semàfor a l’accés de Can Barata tot i que ara per ara la proposta de la Generalitat és fer carrils d’incorporació.

Encara que sense perdre la representació com a partit, també s’han acomiadat la fins ara regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Educació, Sílvia Solanellas, i el regidor d’Economia i Hisenda, Carles Brugarolas. L’alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, ha agraït la feina de tots els regidors i ha cridat a seguir treballant “des dels grans consensosˮ.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article