La Policia Local atura la segona mobilització independentista de la campanya

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Dos agents de la Policia Local han aturat la mobilització independentista convocada pel Consell per la República amb el suport de la resta d’entitats independentistes de la ciutat (Òmnium, ANC, CDR i ADIC) aquest dilluns a la tarda. Quan més d’un centenars de manifestants amb pancartes i torxes pujaven pel carrer del Carme camí de la plaça de l’1 d’octubre, els dos agents han aturat la capçalera de la marxa per demanar que s’identifiqués algun responsable.

Davant la negativa de cap participant d’identificar-se i sota la petició d’identificar una de les quatre persones que sostenien la pancarta de la capçalera, amb el lema Llibertat presos polítics, finalment un grup de manifestants ha acceptat aturar la manifestació. Si bé, molts dels participants, entre crides a la desobediència, han decidit seguir la marxa mentre els agents seguien parlant sobre el límit de persones que podien ser al carrer en tractar-se d’una mobilització no comunicada prèviament.

De fet, els agents han explicat als manifestants que no tenien cap constància de la convocatòria i que s’han assabentat per les càmeres de la comissaria, ja que la marxa s’havia convocat com a concentració a la plaça de la Vila. La no-comunicació ve marcada per la decisió de la Junta Electoral Provincial de no autoritzar dues manifestacions convocades per l’ANC a nivell nacional per als dies 1 i 8 de febrer en considerar que mobilitzar-se en suport dels presos significava fer costat a algunes formacions polítiques en ple període electoral.

La convocatòria d’aquest dilluns, com la del dilluns passat, és, precisament, la resposta a aquesta resolució: “Davant aquest nou atac a la llibertat d’expressió i llibertat política, el Consell per la República insta a desobeir aquesta injusta decisió”. Ja la setmana passada els participants de la protesta van definir la convocatòria com “un acte desacord i de desobediència civil”. El dimecres passat, en roda de premsa, el Consell per la República va cridar novament a la mobilització.

Com que la majoria de manifestants han seguit la marxa obviant els dos agents que l’havien aturat, la convocatòria ha seguit de forma més desorganitzada pel carrer Santiago Rusiñol i pel carrer de la Torre fins arribar a la plaça de l’1 d’octubre. Allà, amb més agents de la Policia Local vigilant la protesta, s’han concentrat, han cantat per l’amnistia i la llibertat dels presos i han acabat la protesta amb el cant dels Segadors. Finalment hi ha hagut una persona identificada per la Policia Local.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article