L’ANC desestima unes primàries independentistes però demanarà punts en comú als partits

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Gairebé tots els assistents a l’assemblea de Sant Cugat per la Independència (51 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions), la branca local de l’Assemblea Nacional Catalana, celebrada dimarts a la tarda a la Casa de Cultura, han optat per rebutjar la proposta de fer unes primàries per caminar cap a una llista transversal de l’independentisme de cara a les municipals del maig. Tant la CUP-PC com ERC –encara sense concretar si repetirà coalició amb MES– ja havien anunciat la seva voluntat de presentar-se en solitari mentre el PDECAT encara treballa quina serà la fórmula de la seva candidatura i Demòcrates sí apostava per una llista unitària. “Hem considerat que incorporar una quarta llista era dispersar el votˮ, apunta el coordinador local, Xavier Palet.

S’ha rebutjat la possibilitat d’impulsar unes primàries ja que l’objectiu d’aquestes havia de ser buscar que la llista independentista fos la més votada en aquells llocs on era més difícil aconseguir una alcaldia sobiranista: “Aquí l’ANC ni liderarà ni potenciarà cap procés de primàriesˮ. A Sant Cugat, les forces independentistes han superat el 35% dels vots en els darrers sis comicis i a les municipals del 2015 va marcar màxim històric amb un 63,71% dels vots entre CiU, CUP-PC i ERC-MES.

Tot i així, Palet diu que l’ANC seguirà demanant unitat i transversalitat als partits independentistes: “Seguirem treballant per aconseguir la màxima obertura de llistes, transversalitat i unitatˮ. És per això que demanen que les candidatures independentistes a les properes municipals incorporin uns quants punts en comú pel que fa a l’eix nacional, “per la independència, per la República i per la radicalitat democràticaˮ. Aquest pas, però, dependrà dels propis partits tot i que, assegura, l’entitat sobiranista pressionarà per fer-ho possible.

Avui dia, d’entre els partits independentistes, només la CUP-PC ha esclarit exactament com serà la seva candidatura. Es repetirà la coalició i també la cap de llista, Núria Gibert. Havent anunciat ja els primers sis representants de la candidatura, els cupaires s’enfronten a l’elaboració del programa. ERC és el segon partit que més detalls n’ha donat, repetint Mireia Ingla com a alcaldable i amb l’inici d’un procés participatiu per elaborar el programa. Encara no han decidit, però, si repeteixen coalició amb MES.

PDECAT, per la seva banda, ha elegit Carmela Fortuny com a encarregada de coordinar la candidatura però no se sap encara ni de quina manera ni sota quines sigles es presentaran, ni tan sols s’ha formalitzat l’actual alcaldessa com a alcaldable tot i que, si no arriben a cap acord amb altres forces, així serà. Tampoc s’ha pronunciat encara Demòcrates, que després d’iniciar un procés de primàries van decidir apostar per una llista unitària de l’independentisme. Les forces independentistes van aconseguir 18 dels 25 regidors possibles en les darreres municipals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article