Más País neix a Sant Cugat reivindicant-se com el partit que defensarà un pacte de govern progressista a Espanya

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Una trentena de persones segons Javier Luna, un dels impulsors de Más País a Sant Cugat, s’han inscrit al partit a la ciutat. L’estructura, però, està per veure ja que la formació liderada a nivell estatal per Íñigo Errejón centra esforços en les properes eleccions generals. És per això que el primer acte de la formació, celebrat dijous a la tarda al Casal de Torreblanca, ha estat per cridat al vot i animar als simpatitzants a fer-se apoderats de cara al 10N.

Más País s’ha presentat a Sant Cugat reivindicant-se com el partit que defensarà un pacte de govern progressista i dient que sí hi ha espai polític per a una nova formació. Així ho ha explicat el candidat per Barcelona, Juan Antonio Geraldes: “No venim per competir amb ningú i, a més, tenim l’experiència de Madrid, on mai s’havia aconseguit un resultat tan gran del bloc progressitaˮ. La formació es postula com la capaç de mobilitzar vot des de l’abstenció davant el descontent d’una part de la ciutadania per no haver-se arribat a un acord de govern després de les darreres generals.

El gran tret diferenciador que reivindica Geraldes és l’aposta per la transició ecològica amb el que ha anomenat “una transició cap a l’economia verdaˮ que ha d’estar promoguda des de les institucions. En quant al model econòmic defensa tornar a la negociació col·lectiva davant la precarització i aconseguir una jornada laboral de quatre dies. Per fer front a la pobresa crida a una renda bàsica.

Una mirada similar han aportat Tomás Herreros, candidat del Vallès Occidental, i Berta Ballester, número dos, que han reivindicat moviments com el pensionista o l’ecologista protagonitzat pel jovent. També han posat en valor que Compromís hagi decidit sumar-se a la candidatura al País Valencià tot reconeixent que Espanya es troba en un marc multipartidista en què serà indispensable arribar a acords per garantir el govern progressista que tan reivindiquen.

Federalisme davant “l'ambigüitat dels Comunsˮ

Más País apareix a l’escena política catalana reivindicant-se com un partit progressista que no vol ser part del procés ni de l’altra banda. Herreros assegura que l’aposta del nou partit polític és federal però que, abans d’avançar en qualsevol direcció, cal establir un diàleg entre l’opció A i B per trobar una sortida C que contempli aspectes de les dues anteriors.

Això, lamenta Geraldes, no queda clar a Catalunya en Comú ja que, diu, són ambigus en tant que alguns dels seus representants han dit que votarien sí a la independència en un referèndum d’autodeterminació. Així mateix crida a que el conjunt dels catalans es reconegui com un únic subjecte.

Luna amplia el posicionament tot dient que actualment Espanya té un president que no vol agafar el telèfon a Quim Torra alhora que la Generalitat està governada per un president que “no truca als altres catalansˮ. Enmig d’un moment clau en l’eix nacional, Más País ha cridat a desentendre’s de les mobilitzacions independentistes i a favor de la unitat d’Espanya per cridar a acudir a les convocades per Parlem, Hablemos.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article