Mireia Ingla esdevé, de nou, l’alcaldable d’ERC cridant a ser l’alternativa al PDECAT

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: ERC

39 dels 53 militants d’ERC, de Jovent Republicà –l’antiga JERC– i d’amics de la formació amb dret a vot han donat suport a l’actual portaveu del grup municipal, Mireia Ingla, per ser, de nou, candidata dels republicans a les eleccions municipals del 2019. Els 14 vots restants han estat en blanc i no hi havia cap altra candidata a encapçalar les llistes. D’aquesta manera, la formació, que actualment ocupa el quart lloc al Ple amb tres regidors, fa el primer pas de cara als comicis tot i que encara queda sobre la taula saber si repetirà la coalició amb Moviment d’Esquerres (MES) i definir els punts del programa, que, avancen, serà una continuació de la tasca feta a l’Ajuntament des que van recuperar la representació al 2015.

Ingla defensa que “l’objectiu és ser l’alternativa de govern” esdevenint el partit “pal de paller” del proper govern municipal. Tot i que, de moment, no han definit les estratègies de pactes, la crítica al PDECAT és clara: “Hem d’acabar amb el cicle de govern convergent de 30 anys perquè la ciutat necessita polítiques i una manera de governar diferents”. Per a la candidata, el projecte de ciutat defensat per Mercè Conesa està exhaurit perquè “no serveix per resoldre els problemes de la ciutat”.

Durant els propers mesos hauran de definir l’estratègia electoral però ja apunten a grans temes a abordar com la desigualtat, l’habitatge i el paper de l’Ajuntament en el desenvolupament de la República catalana. En el seu discurs davant la militància en l’assemblea celebrada divendres per la tarda al Xalet Negre, Ingla s’ha defensat com una candidata disposada a dedicar tot el seu temps a la ciutat: “L’alcaldessa està desapareguda i la política local ha de ser tot el contrari: ser-hi sempre, escoltar i ajudar”. Defensa que el projecte d’ERC és obert a tota la ciutadania.

Els republicans també posen en valor la incidència en la política local que han tingut a través del pacte d’estabilitat pressupostària trencat arran de l’acord de govern, ara també trencat, entre PDECAT-Demòcrates i el PSC. De fet, Ingla l’utilitza com a exemple d’incidència en els “pressupostos més socials de la història de la ciutat”. La candidata republicana ja va advertir fa dues setmanes en una entrevista a elCugatenc que la mostra de Conesa per estendre’ls la mà de nou es tractava d’“oportunisme” davant unes eleccions que, creu, portaran una davallada del suport al PDECAT.

Abans del 2019 també hauran de decidir si repeteixen la coalició amb MES, que qualifiquen de “guanyadora” durant aquest mandat. Com a “opció a valorar” més endavant, l’assemblea de divendres només tenia la capacitat d’escollir la candidata. Si bé, l’actual representant de MES al grup municipal, Ferran Villaseñor, ha acudit a l’acte en qualitat d’amic d’ERC. Ingla diu que no s’ha mantingut cap conversa amb Demòcrates, amb qui van concórrer conjuntament a les darreres eleccions catalanes tot i que, a diferència de MES, sembla difícil un acord ja que la formació hereva d’una de les branques de l’extinta Unió ha anunciat que concorrerà per lliure als comicis de l’any vinent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article