Mocions del Ple d’abril: riera Saladrigues, Seguretat Social i prevenció del suïcidi

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

Tres mocions institucionals i una del grup de Ciutadans han marcat la sessió plenària d’abril. A continuació fem un recull de les mocions. També pots trobar els punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Calendarització de l’arranjament de la riera Saladrigues i del torrent de Buscarons

En forma de moció institucional a proposta inicial de Junts per Sant Cugat, el Ple s’ha compromès a treballar amb l’EMD per cercar formes de finançament i subvenció d’altres administracions per arranjar la riera Saladrigues i el torrent de Buscarons.

Petició d’una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social

En forma de moció institucional a proposta inicial de Junts per Sant Cugat, el Ple ha aprovat una proposta perquè el govern faci les accions necessàries per facilitar l’obertura d’una Tresoreria General de la Seguretat Social a Sant Cugat.

Prevenció del suïcidi

En forma de moció institucional a proposta inicial de Ciutadans, el Ple ha acordat declarar Sant Cugat ciutat compromesa amb el benestar emocional i la salut mental i a il·luminar l’Ajuntament el 10 de setembre, dia internacional de la prevenció del suïcidi. En conseqüència, es demanaran fons extraordinaris REACT-EU per fer una campanya, fomentar la conscienciació des dels equipaments municipals, la creació d’un programa específic i es revisi el protocol de suïcidis existent. Es demana al Departament de Salut que habiliti un telèfon per atendre les intents de suïcidi i incrementar el pressupost per a l’atenció emocional.

Debat sobre l’accés municipal als Fons de Recuperació de la Unió Europea

Només el grup proposant ha votat a favor de la moció de Ciutadans perquè l’Ajuntament demani al govern espanyol que els ens locals puguin disposar directament de com a mínim un 10% dels Fons de Recuperació procedents de la Unió Europea. També es demana establir els mateixos mecanismes i criteris necessaris i requerits pel Ministeri per accedir-hi així com la creació d’una agència independent que garanteixi la transparència en el repartiment dels fons. El govern ha votat en contra en bloc tot dient que els fons tal com s’han plantejat per la Unió Europea no preveuen una distribució territorial sinó per projectes i, per tant, només l’Estat en pot ser receptor. Junts ha criticat la moció per la seva mirada centralista.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article