Mocions del Ple de gener: bons esportius, pressupost d’esports i preu de la llum

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una moció institucional i tres dels grups polítics de l’oposició han marcat el Ple de gener, ajornat una setmana per les vacances de Nadal i celebrat de forma telemàtica per la COVID-19. A continuació repassem els punts debatuts. També pots trobar els punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Bons esport per a joves i gent gran

En forma de moció institucional proposada inicialment per Ciutadans el Ple ha aprovat estudiar la creació d’un bo esport dirigit a joves i gent gran per gastar a qualsevol centre esportiu de Sant Cugat. També s’estudiarà la possibilitat que hi hagi diversos tipus de bons per adaptar-se a quotes i destins. Es pren el compromís de fer una dotació pressupostària i comunicar la creació dels bons.

Rebutjada la moció de Junts per aturar el Ragull Centre i repensar Ca n’Ametller

Només Ciutadans i el grup proposant han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat amb què es demanava al govern aturar la tramitació del Ragull Centre i repensar el procés participatiu del darrer creixement de la ciutat, a Ca n’Ametller, per deixar de banda la lògica metropolitana i centrar-se en la local. Els proposants feien una crida a buscar el consens social i polític per a aquestes propostes però el govern en bloc (ERC-MES, PSC i CUP-PC) ha votat en contra dient que això suposaria aturar la previsió d’habitatge feta pel tripartit i defensant a més que ja s’han fet reunions a mode de participació ciutadana. La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, s’ha abstingut.

Alterada la moció de Junts sobre el pressupost d’esports

Només el govern (ERC-MES, PSC i CUP-PC) ha votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat sobre el pressupost esportiu un cop incorporades les esmenes plantejades pel regidor d’esports. Junts, en conseqüència, s’ha abstingut en segona votació –ja que s’han hagut de repetir les votacions de les esmenes i de la moció per l’empat entre vots favorables i contraris–. La proposta inicial de Junts pretenia igualar el pressupost d’esports de l’Ajuntament amb la mitjana de la província, és a dir, amb dos milions més. També demanen incrementar en un 200% el suport a les entitats, impulsar la potenciació de l’esportista local, crear noves línies de suport a entitats i la creació de mecanismes perquè cap infant es quedi sense practica esportiva.

Les esmenes del govern demanaven retirar i modificar una part de l’argumentari. També es reivindicaven que ja es fan accions i per això se substitueix la paraula “crear” per “continuar creant” a diversos dels acords. El govern també ha retirat l’acord referent a la creació de noves línies de suport específic a les entitats en considerar que ja n’hi ha. Ciutadans i la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, han votat en contra de les esmenes del govern i de la moció un cop incorporades les esmenes.

Mesures contra l’increment del preu de la llum

ERC-MES, CUP-PC i el grup proposant han votat a favor de la moció de Junts sobre l’increment del preu de al llum amb què s’insta el govern d’Espanya a garantir que la factura es mantingui a nivells com els del 2018 i avançar cap a un nou model energètic basat en les renovables. També es demanen mesures urgents per fer front a la situació i per garantir l’accés de l’energia a tota la ciutadania. Al darrer FOCUS d’elCugatenc vam publicar aquest article sobre l’increment del preu de les energies durant el darrer any.

El PSC ha votat en contra argumentant que la proposta només critica el govern espanyol i no contempla les accions que pot fer la Generalitat. El mateix sentit de vot ha tingut la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, tot criticant que l’Ajuntament no és competent en aquesta matèria. Ciutadans, en canvi, ha optat per l’abstenció tot demanant a la Generalitat que es creïn línies d’ajut per a la instal·lació de plaques per a autogeneració d’energia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article