Mocions del Ple de juliol: Eutanàsia, jardineria pública ecològica, cures i venda no sedentària

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de juliol ha tingut sis propostes dels grups municipals tot i que finalment només se n’han debatut quatre ja que dues han estat retirades. També pots consultar els punts portats pel govern i la contracrònica del Ple.

Suport a l’eutanàsia

Els proposants i el regidor no adscrit Dimitri Defranc han votat a favor de la proposta del PSC, PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES i ICV-EUiA per donar suport a la tramitació de la proposició de Llei presentada al Congrés per regular l’eutanàsia i a la branca santcugatenca de l’associació pel Dret a morir dignament. Només el regidor del PP, Álvaro Benejam, ha argumentat en contra tot dient que s’ha d’eliminar el sofriment sense sacrificar la persona.

Aposta per una transició ecològica de la jardineria pública

Els proposants, PP, Units per Avançar i Dimitri Defranc han votat a favor de la proposta d’ICV-EUiA, PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES i PSC per complir el Pla de Verd Urbà, naturalitzar els espais verds públics de la ciutat per tenir més herba de prat, garantir la biodiversitat, impulsar una xarxa de voluntariat per cuidar l’espai públic i fer una campanya de comunicació sobre el canvi de disseny i de gestió dels espais verds. Ciutadans ha criticat que aquest cop els ecosocialistes sí han reconegut la necessària neteja dels escocells en contra del vot contrari que fan emetre en la seva moció del mes anterior. Ramon Gutiérrez, portaveu d’ICV-EUiA, diu, però, que en els termes en què està plantejada la moció es reforça el posicionament del juny.

Suport a la dignificació del treball de llar i cures

Tots els grups excepte el PP (que s’ha abstingut) han donat suport a la moció d’ERC-MES, CUP-PC, PDECAT-Demòcrates, ICV-EUiA i PSC per aconseguir dignificar el treball de llar i cures. S’inclouen diverses instàncies al govern espanyol per ratificar el Conveni de l’Organització Internacional del Treball, legislar a favor de les treballadores de la llar i buscar vies alternatives al sistema de seguretat social actual que provoca més treball en negre. En clau local s’acorda la promoció d’iniciatives, crear un servei d’assessoria, impulsar una campanya de difusió, implementar indicadors socials en la contractació pública, incorporar indicadors en l’Observatori Sociològic Municipal i prendre un visió integral i planificada de les tasques de cures al municipi.

S’obrirà diàleg amb venedors no sedentaris per aplicar millores

Els grups proposants, el PSC i el regidor no adscrit Dimitri Defranc han votat a favor de la proposta de Ciutadans i el PP per crear una taula amb representants del sector de la venda no sedentària per així i escoltar les seves reivindicacions i prendre mesures com un ajustament de les ordenances fiscals per l’ocupació de via pública. Tot i que el govern ha votat a favor, la regidora de Comerç, Mayte Pérez, ha recordat que s’ha proposat en diverses ocasions als paradistes del mercat dels dijous de constituir-se en associació per participar als òrgans participatius municipals tot i que han preferit no fer-ho.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article