Mocions del Ple de juliol: seguretat vial als túnels de Vallvidrera, declaració d’emergència climàtica i declaració del Parlament de dones

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Tres mocions, totes elles dels grups de l’oposició, han protagonitzat el primer Ple ordinari del mandat. A continuació expliquem el debat i propostes. També pots consultar els punts de govern i la crontracrònica de la sessió plenària.

El Ple demana a la Generalitat més seguretat als túnels de Vallvidrera

Tots els grups han votat a favor de la proposta de Ciutadans per instar al govern de la Generalitat a buscar alternatives que millorin la seguretat vial a l’interior dels túnels de Vallvidrera. També es demana que en un període màxim de sis mesos s’implementin les primeres mesures com ara mitjans físics de separació entre els carrils o la millora de la il·luminació. La proposta ha arribat poc més d’un mes després d’un accident a l’interior dels túnels que va ser difós per Trànsit.

Sant Cugat declara l’emergència climàtica i ambiental

Tots els grups han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat perquè la ciutat declari la situació d’emergència climàtica i ambiental així com la creació d’una taula de treball participativa amb experts, tècnics, representants de la comunitat educativa i d’entitats i moviments socials per aconseguir un Pla i calendaritzar les accions derivades. També es demana dotar econòmicament la taula. Algunes de les mesures ja havien estat anunciades per la comissionada d’Emergència Climàtica, Alba Gordó, a través de les xarxes socials tot i que, de moment, no s’havien iniciat els tràmits. Fridays for future ha emès un comunicat desmarcant-se de la lògica partidista però celebrant aquest tipus d’accions.

Suport a la declaració del Parlament de les dones

Tots els grups han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat per donar suport a la declaració emesa per Parlament de dones el passat 1 de juliol, 25 anys després de la Quarta Conferència Internacional de la Dona de Beijing. La declaració tracta la igualtat de gènere des de la perspectiva dels drets humans, l’educació i la cultura, els drets laborals i econòmics, la salut i drets sexuals i reproductius i l’eliminació de la violència masclista. Al Ple s’ha fet lectura d’aquesta declaració, tal com preveia la moció.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article