Mocions del Ple de juny: contra els murs a les fronteres, Ragull Centre i manteniment dels escocells

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una declaració de la Junts de Portaveus i quatre mocions dels grups de l’oposició han marcat la sessió plenària de juny. A continuació fem un recull de les mocions. També pots trobar els punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Declaració contra la construcció de murs a les fronteres

En forma de declaració de la Junta de Portaveus el Ple s’ha posicionat en contra de la construcció de murs a les fronteres i a favor del suport a les persones que migren. Alhora, remarquen la importància d’incloure el reconeixement dels drets de les persones refugiades a la Convenció i el Protocol sobre l’Estatut dels Refugiats. Finalment, l’Ajuntament es compromet a realitzar una política compromesa amb el dret humà de lliure circulació, a donar les passes necessàries per garantir una acollida digna i aplicar polítiques per reduir les conseqüències del canvi climàtic. Pots llegir la declaració completa aquí.

Ciutadans ha recordat a la sessió plenària que es va posicionar en contra d’aquesta declaració a la Junta de Portaveus.

Tombada la moció de Junts contra el Ragull Centre

Ciutadans i el grup proposant han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat en què es demanava aturar el projecte del Ragull Centre tal com s’ha plantejat. La proposta posa l’accent en el sòl industrial, tot demanant al govern que es conservin els usos industrials del sòl, es potenciïn aquestes activitats i es preservi i s’engrandeixi l’activitat ja existent al polígon de Can Magí. Sobre el Ragull Centre també es demana reiniciar el diàleg amb l’empresa promotora.

El vot en contra del govern ha tombat la moció, tot argumentant que es creen llocs de treball i s’incrementa en un 14% el parc d’habitatges de protecció oficial existent en l’actualitat. També han reiterat que estan oberts a negociar

Petició d’una comissió de seguiment de l’àmbit de Torre Negra

Ciutadans i el grup han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat en què es demana la constitució d’una comissió de seguiment de l’àmbit de Torre Negra tenint en compte l’anunci de compra de la masia medieval, que hores d’ara no s’ha materialitzat. El govern ha votat en contra tot argumentant que ja s’informa a les comissions informatives i que aquesta comissió ja existeix i que només cal reactivar-la.

No s’instal·laran màquines per reciclat envasos amb incentiu econòmic

Ciutadans ha acabat retirant la seva moció per estudiar la viabilitat d’instal·lar màquines de reciclatge d’envasos amb incentiu econòmic, és a dir, amb un retorn econòmic per cada envàs que es depositi. Es demanava també que s’involucri el teixit comercial. El grup proposant ha argumentat la retirada per evitar unes esmenes del govern que, segons diuen, canviaven totalment el sentit de la proposta.

Es reforçarà el manteniment dels escocells i de les franges de protecció

Tots els grups han votat a favor de la moció de Ciutadans en què es demana reforçar els mitjans humans i materials per aconseguir un manteniment òptim dels escocells dels arbres perquè les herbes no invadeixin les voreres amb l’objectiu d’evitar el deteriorament i garantir la mobilitat accessible. També es demana al govern que treballi amb l’Agrupació de Defensa Forestal, els Bombers i Protecció Civil un increment de la vigilància, neteja i manteniment de les franges protecció previstes per evitar incendis forestals. Alhora en demana impulsar una campanya de sensibilització sobre el problema del risc d’incendis i sobre la responsabilitat de les propietats de terrenys i finques de fer el manteniment corresponent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article