Mocions del Ple de setembre: amiant, millores a Can Cortés i ampliació de l’aeroport

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una moció institucional i tres dels grups polítics han marcat la primera sessió plenària del curs amb temes com l’amiant, les millores a Can Cortés, l’atur juvenil i l’ampliació de l’aeroport. A continuació les expliquem. També pots trobar els punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Compromís per substituir l’amiant

En forma de moció institucional, proposada inicialment per Junts per Sant Cugat, el Ple s’ha compromès a instar a la Generalitat perquè digui a terme un “mapa de l’amiant” al país i al govern a espanyol a atendre les víctimes afectades per l’amiant. A nivell local es pren el compromís de fer campanyes de conscienciació, retirar l’amiant dels edificis públics i incentivar la retirada del fibrociment en les obres de reforma i rehabilitació.

Compromís per millorar el barri de Can Cortés

Tots els grups han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC per millorar el barri de Can Cortés. S’hi recullen accions com adequar el pas del servei de neteja del barri a partir de 2023, garantir la circulació, arranjar les voreres malmeses, connectar el transport públic i instal·lar marquesines... Pots veure el conjunt de compromisos a la moció. Ciutadans ha criticat el ninguneig durant dècades, amb un esment especial a la manca de cobertura, i ha dit que molts acords seran paper mullat.

Mesures contra l’atur juvenil

Junts ha retirat la moció amb diverses propostes per fer front a l’atur juvenil. Entre d’altres, es demana un Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil, reformes que fomentin la contractació indefinida, reduir la quota d’autònims, una legislació específica sobre el teletreball... Ho ha fet per les esmenes a mode de moció alternativa del govern. Pots veure el conjunt de propostes a la moció.

Rebutjada la moció contra l’ampliació de l’aeroport

Només el grup proposant i ERC-MES (tot i l’abstenció al punt en què es parla de decreixement) han votat a favor de la moció de la CUP-PC, instada per l’Assemblea pel Clima, per rebutjar l’ampliació de l’aeroport i sumar-se a les reivindicacions de ZeroPort. La moció ha estat presentada per Pol Puig, representant de l’entitat, i ha acabat portant un debat no només en clau ecologista sinó també sobre l’impacte econòmic d’ampliar o no ampliar el Prat. Finalment la moció ha quedat rebutjada pel vot contrari de Junts per Sant Cugat, PSC i Ciutadans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article