Mocions del Ple de desembre: voreres, sorolls a Mas Gener i contra l'escletxa digital

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Després de retirar-se dues mocions, la sessió plenària de desembre tot just ha pogut debatre tres mocions, i una institucional, dues de les quals han estat aprovades, la que proposa reduir els sorolls de l'AP7 a Mas Gener i la que pretén recollir ordinadors vells per a escoles necessitades d'arreu del món. També pots consultar els punts portats pel govern i la contracrònica del Ple.

Es milloraran les voreres del barri de Sant Domènech.

En forma de moció institucional presentada inicialment pel PP, el Ple de desembre ha servit per aprovar una proposta per arranjar els trams de vorera malmesos per l'aixecament de les arrels al barri de Sant Domènech. Se seguirà desenvolupant el pla d'accessibilitat que l'Ajuntament contempla per a tot el municipi.

Mesures per reduir els sorolls a Mas Gener a l'espera de Foment.

Tots els grups polítics han votat a favor de la moció conjunta d'ERC-MES, PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, Ciutadans, ICV-EUiA i PSC perquè l'Ajuntament desenvolupi actuacions per reduir els sorolls que provoca l'AP7 al seu pas pel barri del Mas Gener davant la inacció momentània del Ministeri de Foment, a qui se li demanan actuar en base a les mesures sonomètriques que va prendre l'Ajuntament. Així mateix, l'Ajuntament donarà suport als veïns si emprenen accions legals, l'únic punt en què el PP ha votat en contra. Tots els grups han posat en valor la tasca conjunta tot i que Èric Gómez, d'ERC-MES, ha recriminat a Ciutadans que no votés a favor de l'esmena als pressupostos generals de l'Estat que pretenia introduir l'actuació als comptes estatals.

Promusa no alterarà els preus de lloguer.

Els vots del govern, el PSC i el PP han servit per tombar la proposta de la CUP-PC i ERC-MES perquè Promusa ajusti els preus de lloguer en funció de la randa i no sobrepassi mai el preu de 5 euros el metre quadrat. També es proposava no carregar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) sobre els llogaters, elaborar un pla de construcció d'habitatges de lloguer a 10 anys vista i diferenciar els joves i la gent gran per les seves necessitats específiques. Segons la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, hi ha accions que ja realitza l'Ajuntament i d'altres, com la proposta de l'IBI, que no es poden aplicar. Pere Soler, del PSC, ha dit que aquesta proposta s'hauria d'haver fet al consell d'administració o al consell general de Promusa mentre Álvaro Benejam, del PP, considera que les propostes no són eficaces. Ciutadans s'ha abstingut, diu Munia Fernández-Jordán, perquè creu que hi haurà problemes en l'aplicació. Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA, ha defensat la proposta dels seus companys i ha recriminat que se'ls digui que no fan cas del que passa a Promusa tot i tenir representants ja que, diu, la correlació de forces a l'empresa pública els perjudica. Després d'un tens debat, Lourdes Llorente, de la CUP-PC, ha acusat el govern de fer cinisme i Pellicer als proposants de fer demagògia.

Sant Cugat recollirà ordinadors vells per donar-los un nou ús a escoles necessitades.

A proposta inicial d'ERC-MES i amb el suport de tots els grups polítics, el Ple de desembre ha aprovat iniciar una col·laboració amb la Plataforma Labdoo, que recull ordinadors vells per tal de donar-los un nou ús a escoles necessitades d'arreu del planteja i així reduir l'escletxa digital. Inicialment s'havia proposat formalitzar l'acord en forma de conveni però, per tenir major flexibilitat, el govern ha proposat deixar-ho en forma de col·laboració i amb el compromís de crear un punt de recollida d 'ordinadors, un fet que el grup proposant i la resta de regidors han acceptat de bon grat.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article