Nova reivindicació per tenir més efectius policials

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Alfredo Cernuda, que a l’Audiència pública de novembre ha acudit en qualitat de representant de l’Associació de Veïns de la Serreta, s’ha convertit en un habitual de les sessions plenàries demanant més seguretat. Novament, la seva intervenció ha estat la central de l’espai obert al públic que contempla cada sessió plenària. Ha demanat saber el termini que contempla Ferrocarrils de la Generalitat per col·locar les tanques al tram de la via per on, critiquen els veïns, els lladres aconsegueixen una via d’entrada i fugida fàcil als domicilis.

Ha fet un repàs de dades publicades a la premsa i anunciades per alguns partits polítics per demostrar que els robatoris a Sant Cugat continuen sent un greu problema i que les mesures preses pel govern han servit per reduir-ne el nombre en algunes zones però provocant el creixement en d’altres. La seva conclusió és que cal apostar per més efectius policials sense enganyar els veïns de la tramitació necessària per fer-ho. Alhora, ha demanat els partits polítics que es parli més de seguretat al Ple després de comprovar que a la sessió plenària del novembre no hi havia prevista cap moció ni punt de govern al respecte.

Després del suport de gran part de l’audiència, demostrat amb aplaudiments de la sala, el govern ha hagut de respondre Cernuda tot dient que la seguretat és un assumpte que es prenen amb preocupació i que també cal gestionar-lo amb la col·laboració de la ciutadania. Tot i així, l’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha dit que hi ha alguns aspectes de la intervenció que s’han de rebatre i que, per no allargar el debat, es farà una trobada amb els veïns de la Serreta tant per esclarir dubtes com per seguir coordinant-se per evitar robatoris. Així mateix, ha anunciat que properament es farà un ple monogràfic sobre l’estat de la ciutat en què es tractarà l’habitatge i la seguretat com a temes centrals.

L’Audiència pública ha tingut quatre altres intervencions. La primera criticant l’incompliment de la normativa de terrasses –el govern diu que es fan revisions i es marcaran al terra les ubicacions de taules i cadires–. La segona d’una veïna que ha denunciat que la brigada li va tombar el mur de casa sense fer-se càrrec de la reparació –el govern ha dit que revisarà el cas i en donarà resposta–. La tercera criticant els problemes de mobilitat a l’entorn de l’escola Europa –el govern ha dit que s’estudia alguna mesura perquè el darrer tram d’accés s’hagi de fer a peu–. I, finalment, els veïns de Can Barata han preguntat per la connexió d’aigua –ja feta–, el transport a demanada –amb valoració positiva del govern– i el semàfor a l’accés del barri –que la Generalitat ha desestimat mentre cerca una altra solució a la mobilitat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article