Pere Soler recull més d’un 70% de suports de la militància i serà el candidat del PSC

Foto: Jordi Pascual

L’agrupació local del PSC avança en les setmanes clau de les primàries amb un únic precandidat proclamat, l’actual portaveu i cap de llista a les eleccions anteriors, Pere Soler, que ha recollit prop d’un 72% de suports entre la militància. Un cop es validin les signatures, els socialistes santcugatencs podran erigir oficialment el seu cap de llista de cara a les eleccions municipals del maig, un tràmit que faran amb una assemblea el proper 19 d’octubre. Des d’aquell moment començaran a treballar en el programa i la llista, que esperen tenir definits a partir del febrer o març de l’any vinent.

Ara per ara el PSC no ha definit com es presentarà a les eleccions tot i que no descarta una candidatura conjunta amb Units per Avançar (UxA), amb qui ja van concórrer conjuntament a les darreres eleccions catalanes. Tot dependrà, però, del posicionament que agafi el regidor no adscrit i membre d’UxA, Xavier Cortés, al Ple municipal. Segons Soler, de les coincidències i desavinences amb l’exmembre d’Unió podrà néixer una coalició electoral o no.

Els socialistes, a més, treballaran també el programa de la mà de la militància i apropant-se a entitats del municipi, el que pot suposar, en funció de les negociacions, algun acord de cara al programa, la candidatura i la llista. No tenen detalls però consideren que a Valldoreix, on no concorreran amb la candidatura conjunta que preparen la resta de partits d’esquerres, el treball de la mà del teixit associatiu és essencial, no descartant la possibilitat de fer alguna mena de coalició. La persona que presentin com a presidenciable serà escollida directament per l’executiva local del partit.

Avui dia, segons dades del propi partit, l’agrupació local dels socialistes compta amb 140 militats comprovats i entre 500 i 600 simpatitzants a falta de fer una actualització durant els propers mesos –els militants que deixen de ser-ho resten com a simpatitzants fins que hi renuncien–. Soler posa en valor aquestes xifres tot dient que el partit està en creixement i, alhora, celebrant la unitat demostrada al voltant de la seva precandidatura.

A falta de definir els detalls de cara a les municipals, fa una mirada enrere. “Vaig agafar el lideratge en unes circumstàncies especialsˮ, valora. Els socialistes havien perdut el seu portaveu a finals del mandat anterior i Soler va haver d’agafar aquesta tasca fins final del mandat. Posteriorment el seu excompany, Ferran Villaseñor, es va incorporar a Moviment d’Esquerres (MES) i va concórrer conjuntament amb ERC mentre ell va esdevenir el candidat dels socialistes. En aquell moment el partit sofria una crisi a nivell local que el va obligar a abandonar la seu del Celler Modernista.

“Durant aquest temps hem aconseguit consolidar el PSCˮ, valora tot recordant que al 2015 es van quedar a 50 vots de mantenir la segona regidoria que havien tingut el mandat anterior. En aquell moment els socialistes van registrar el seu pitjor resultat històric a unes municipals després de perdre més de 400 votants respecte a les eleccions anteriors (en percentatge van passat d’un 9,18 a un 6,47%). “Som l’únic partit amb representació durant els darrers 40 anys que no ha canviat les seves siglesˮ, defensa posant en valor el recorregut històric, “som el segon partit més antic i el segon amb més força de militànciaˮ.

En quant al pacte de govern trencat ara fa gairebé un any, el defensa com una demostració que els socialistes estan disposats a “entomar la responsabilitatˮ i per això, en general, es mostra orgullós dels 10 mesos que va durar l’acord. Si bé, en l’anàlisi de la proposta pressupostària de cara a l’any vinent reconeix que el govern no ha fet els gestos suficients per demostrar que vol complir els acords pressupostaris que incloïa el pacte –i el precedien ja que abans van acordar afers pressupostaris– fent que el seu suport als comptes de l’any vinent estigui condicionat als gestos polítics del govern.

Notícies relacionades