La policia precinta el club de cànnabis de Can Magí

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un cotxe de la policia local davant del club. Foto: Jordi Pascual

L'avís el tenien des de feia setmanes però encara no s'havia efectuat el tancament. Des que el passat 17 de setembre l'equip de govern va ordenar -via decret- el tancament del club Canem Mil·lenari, els membres de l'associació es van posar en assemblea indefinida per mantenir-se a dins del local i evitar que la policia el clausurés. El decret explicava que els membres del club havien incomplert un decret anterior, el del 31 de juliol, en què es deixava sense efecte la denegació de l'activitat de l'associació fixada en un altre decret del 7 de juliol. La denegació es basava en la cancel·lació de concessions de noves llicències aprovada, també via decret, el dia anterior. Si bé, el permís del 31 de juliol matisava que els membres no podien fumar a dins de l'espai.

Quart punt del decret del 31 de juliol.

La diferent interpretació del projecte tècnic i del decret del 31 de juliol amb un recurs presentat per l'associació cannàbica va provocar l'aparició del decret del 17 de setembre que ordena el tancament del centre. Tal com va anunciar Joan Puigdomènech, regidor de medi ambient, i representants de l'Associació de Veïns de Can Magí en l'audiència pública del Ple municipal de setembre, els socis de Canem Mil·lenari van fumar dins del local. L'alcaldessa va deixar clar que això incomplia un decret d'alcaldia tot i que l'advocada de l'associació va mirar de refutar aquest argument.

Amb el desacord latent, els membres de l'associació cannàbica van continuar la resistència tancats per torns dins del local del carrer Adrià Gual número 10. També van promoure una concentració el dia 23. Això va acabar el 30 de setembre quan els socis van sortir una estona. Àngel Benito, soci i secretari de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC), explica que l'ordre per iniciar l'operació policial “venia de dalt”. Tal com ha pogut saber elCugatenc, va ser un dels membres de l'Associació de Veïns de Can Magí qui va avisar l'Ajuntament per iniciar l'operació.

Cadena a la porta del club. Foto: Jordi Pascual

Ara per ara el Club Canem Mil·lenari té una cadena al pany. Un dels policies locals que fa guàrdia a la porta del local explicava a elCugatenc que l'operació únicament respon al decret d'alcaldia del 17 de setembre i no pas al requeriment judicial que va anunciar Puigdomènech en el Ple del 21 de setembre. El requeriment és la base per poder accedir al club i clausurar-lo. Això explica que els policies no hagin entrat al club per precintar-lo. Tal com explicaven el coordinador de govern i tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, i el propi Benito, la policia va trucar a la porta i, en no rebre resposta, va posar la cadena.

Ara bé, el local té llum a dins. Benito explica que potser hi ha algú dins fent guàrdia i no es va assabentar de la presència policia perquè podria estar dormint després de restar tota la nit despert. Calvet explica que en aquest cas deixarien sortir els membres del local però es mantindria el precinte. El secretari de la FEDCAC espera que la situació no s'allargui gaire temps tot i que hi ha el front judicial anunciat per Puigdomènech. Un dels veïns crítics amb el club, Ferran de Juan Fané, explicava a elCugatenc només assabentar-se de la notícia que l'Associació de Veïns s'alegra de “la resolució del cas” i espera que sigui “per sempre”.

Calvet recalca que el tancament era necessari pel decret d'alcaldia. Diu que estava reforçat per les queixes dels veïns. D'altra banda, recorda que s'ha de constituir un grup de treball per redactar i tramitar una normativa al respecte a Sant Cugat. La proposta inicial va ser de Ciutadans tot i que es va aprovar en el darrer Ple com a moció institucional. El grup de treball ha de determinar la normativa seguint els criteris del Departament de Salut i amb la participació de tots els actors implicats. Això implicarà, segons Calvet, fer una petita modificació del Pla General Metropolità.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article