PP i C's es sumen a la moció d'acollir refugiats però amb condicions

per Patricia Cirera

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Infobae.com

 

El passat dia 7 de setembre es va celebrar una concentració en favor de Sant Cugat com a ciutat acollidora de refugiats. L’alcaldessa Mercè Conesa, el dia 4 va confirmar que la ciutat està oberta a l’acolliment. Els grup municipals ERC-MES, ICV-EUiA, PSC, CUP-PC i CiU han arribat a un acord per una moció conjunta que es votarà al ple el proper dilluns 21. Però, va haver-hi dos partits absents en aquesta concentració, Ciutadans i PP. Si tots dos estan a favor de l’acolliment, per què no van anar-hi? Els dos diuen el mateix “no van estar convidats formalment”.

A través d’una nota de premsa, la formació taronja ens fa arribar les següents declaracions del Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans a Sant Cugat: “Proposem una política municipal d’ajuda als refugiats seriosa i rigorosa. Que pensi també en el mitjà i llarg termini. Que tingui els seus propis criteris i no s’articuli a cop de telediari. Res pitjor podria succeir a qui acollim que fem un show de la seva arribada i uns mesos més tard hagin caigut en l’oblit, o que els oferim compassió en comptes d’oportunitats. O que avui siguin herois i demà es difuminin en el paisatge i posem en qüestió el seu credo i els seus costums”. Segons es pot llegir en la nota de premsa, des de la formació insisteixen en què valoren positivament la moció conjunta i que s’hi sumen.

“La moció que han presentat conjuntament diversos grups no la subscrivim 100% el redactat definitiu que han fet entre ells, ens han proposat sumar-nos, però ens sumarem si fan algun canvi que vam proposar el dia 9 a la tarda i que estem esperant resposta”, assegura l’Álvaro Benejam, portaveu del PP a Sant Cugat. “Nosaltres estem a favor que aquest tema es tracti amb tota la cura possible perquè és un tema molt sensible. S’ha de mirar que aquesta gent tingui una sortida de vida, que es pugui acollir a Sant Cugat el màxim de gent possible, ens estem preparant per això i col·laborarem amb l’ajuntament en tot el que faci falta”, afegeix Benejam.

Aquestes declaracions les va fer el dia 10 en una roda de premsa sobre la valoració que fa el partit de les eleccions. També hi era l’Esperanza Garcia, ex de Ciutadans i número quatre del PP a les autonòmiques. Garcia va assegurar que no són unes eleccions plebiscitàries, tot i que reconeix la importància d’aquestes eleccions. Va dir que és l’hora de fer un judici seriós al govern d’Artur Mas. També va recordar que és la segona vegada on surt un cas de corrupció a la ciutat, rememorant que el Pabelló Esportiu està dins del cas Palau. Sobre Albiol, Garcia diu que “tenim un bon candidat i el millor presidenciable per endomar una situació difícil per Catalunya, on s’han de trobar complicitats, consensos i cooperacions amb la resta d’administracions, també amb la resta d’Espanya i d’Europa”. Segons ha dit Álvaro Benjam, està previst que en un acte vinguin Xavier Garcia Albiol i Antonio Gallego (número tres a la llista), però encara s’estan organitzant les visites. Sobre actes de campanya Benejam ha dit que tindran presència al carrer i en debats.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article