Objectiu: Vendre la marca PSC

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual. 

El Partit dels Socialistes de Catalunya de Sant Cugat ha viscut canvis substancials des que va començar el 2017. La incorporació de Pere Soler al govern de la ciutat és, sens dubte, la més sonada i mediàtica, però el nou tinent d'alcalde ja va respondre totes les preguntes relacionades amb la nova posició personal i del partit en l'entrevista amb elCugatenc

L'altre gran afer que ha succeït al voltant de l'esfera socialista ha estat el procés intern d'elecció de la nova executiva del partit a la ciutat. El maig de l'any passat Pere Soler era elegit com a primer secretari del PSC i tant ell com la nova executiva que l'acompanyava tenia un any de mandat fins a principis del 2017. Quan ha arribat aquest moment el partit ha tornat a celebrar una assemblea per decidir quina seria la nova executiva del partit, perquè així ho marquen els processos congressuals del PSC a nivell nacional. 

Pere Soler ha revalidat la seva posició com a primer secretari i, evidenments, també la seva executiva. Aquesta vegada només s'ha presentat la seva candidatura i ha rebut el suport del 100% de l'assemblea, ningú s'ha abstingut. A partir d'ara la nova executiva, formada per nou membres, dos més que l'etapa anterior, tindrà un mandat de quatre anys i es marca com a principal objectiu “vendre la marca PSC, deixar de banda els personalismes i explicar que som un partit que està a peu de carrer”, ressalta José Gallardo, portaveu de l'agrupació. 

“Tenim molts anys de govern i molts anys d'història que altres marques no tenen” 

El mateix Gallardo accepta que actualment la marca del PSC no està del tot valorada però indica que tenen “molts anys de govern i molts anys d'història que altres marques no tenen”. I malgrat això posa en valor que la marca la porten “amb molt d'orgull”. Soler va més enllà i recalca que la gran majoria dels governs municipals catalans que estan en minoria han buscat el PSC per consolidar el govern, igual que a Sant Cugat. “Tenim un tarannà responsable, mirem per la ciutat i ho fem en positiu”, i això creu que és el que agrada als governs. 

Al ser preguntats per la possibilitat que aquesta facilitat de pactar amb tothom es pugui entendre des del prisma que el partit no té valors ni criteri, ambdós representants socialistes apelen a la transversalitat del partit. “No hem pactat amb qualsevol mai, nosaltres som responsables i no crec que el pacte sigui negatiu”, sentencia Gallardo. 

Com porta el partit l'entrada al govern?

El 67% de la militància socialista està a favor que Soler formi part del govern i el 28% hi està en contra. Així es va reflectir en l'assemblea que va donar el vistiplau perquè l'únic regidor del PSC entrés a formar part de l'equip de Mercè Conesa. “Un pacte amb Convergència no és fàcil d'explicar a la militància i menys amb un tema pel mig tant convuls com és el procés”, afirma Gallardo; “és cert que hi ha una part de la militància que no ho veu amb bons ulls però portem molts anys a l'oposició i la ciutadania no ens ha donat el suport, és més, cada vegada teníem menys vots.” 

És per això que ara la nova executiva, capitanejada per Soler, ha decidit virar totalment la trajectòria del vaixell socialista i amarrar-la al port del govern. “Modulem el nostre discurs i passem de l'oposició constructiva al govern constructiu i ens hem de treure el xip d'oposició”, adverteix el primer secretari. 

Amb aquesta nova ruta, el màxim dirigent apunta que ara podran explicar a la ciutadania què és el que han aconseguit des del govern i això ajudarà a fer créixer el partit. Per això Gallardo ho té clar: “La nostra intenció és millorar els resultats electorals i també implementar les nostres polítiques perquè els ciutadans notin canvis”. Soler, però, recorda que “ningú de l'agrupació ha vingut amb la lliçó apresa, segurament ens equivocarem i haurem de veure com afrontar-ho.”

La gestora i els malentesos interns

Quan el maig de l'any passat els socialistes santcugatencs van escollir una nova executiva, que ara ha estat reelegida, ho feien després que el partit hagués estat un any sota les mans d'una gestora. El juliol del 2015 Michael Cáceres, el fins aleshores primer secretari del partit, va decidir abandonar l'executiva per raons personals. A causa d'aquest moviment, i segons indiquen els estatuts del partit, la junta es va dissoldre de facto i el Partit dels Socialistes de Sant Cugat va passar a estar a mans de la gestora. “A nivell intern ho portàvem força bé perquè en la junta hi havia gent de l'agrupació local, de les joventuts i, evidentment, gent de la federació”, assegura Gallardo. A més del pas al costat de Cáceres, el partit venia de perdre un regidor en les eleccions municipals del 2015.

“Volem anar per feina per recuperar el partit i ampliar la militància”

Un any després d'estar sense la gestora, Gallardo assegura que el partit està millor que abans, no es vol donar més importància al pas enrere de Cáceres ni tampoc a la marxa de Ferran Villaseñor a MES (Moviments d'Esquerres). “Volem anar per feina per recuperar el partit i ampliar la militància”, esclareix; “dels malentesos interns hem après que podem fer les coses millor, hem de parlar més, consensuar més i delegar més feina perquè el grup que tiri del carro sigui molt ampli.”

La nova seu, més a prop

El mateix juliol del 2015 que el partit va viure el gran daltabaix intern quan també van haver de deixar la seva seu al Celler Cooperatiu. Des d'aquella data el PSC no té seu física a la ciutat. “Estem a punt de trobar-la, hi ha alguna cosa molt lligada però fins que no tingui l'autorització de l'executiva no t'ho puc confirmar”, avança Gallardo. Soler també explica que ara el partit ha aconseguit trobar estabilitat econòmica i per això la nova seu està més a prop. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article